Vransko

DANES
22°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad za projekt Mlekastično! Izberem domače

V okviru programa EKOŠOLE smo v lanskem šolskem letu letošnji petošolci Podružnične šole Tabor sodelovali v projektu z naslovom Mlekastično! Izberem domače. V okviru tega smo pri pouku raziskovali pomen mleka in mlečnih izdelkov za naše zdravje ter pomembnost nakupa lokalnih mlečnih izdelkov in mleka. Na koncu pa smo izdali še svojo pesniško zbirko z naslovom: »Za zdravje pijmo mleko kravje!« Pesniško zbirko si lahko ogledate in preberete v knjižnici naše šole POŠ Tabor.

Z nastalimi izdelki smo sodelovali v nagradnem natečaju Mlekastično! Izberem domače ter osvojili priznanje in nagrado v  kategoriji druge triade osnovne šole. V projektu je sodelovalo kar 174 izobraževalnih ustanov, 879 mentorjev ter 9834 otrok, učencev in dijakov. Zato smo na naš uspeh izredno ponosni.

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad je bila v torek, 26. 9. 2023, v Hiši EU v Ljubljani. Petošolci smo obisk Hiše EU izkoristili še za ogled multimedijskega razstavnega prostora, kjer smo na zanimiv način spoznavali EU in odgovarjali na različna vprašanja.

1/7






Naša pesniška zbirka

 

Več si lahko ogledate na spletni strani: https://ekosola.si/zakljucek-projekta-mlekasticno-za-solsko-leto-2022-2023/

 

Učenci 5. c z razredničarko Simono Jan

 

Oglejte si tudi