Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

OGLED MUZIKALA "ALICA V ČUDEŽNI DEŽELI"

V petek, 11. 3. 2016, popoldan smo se nekateri učenci 8. in 9. razreda odpravili na ogled muzikala »Alica v čudežni deželi«. Pred šolo smo se zbrali ob 16. uri, se posedli na avtobus in odpeljali v Maribor. Ko smo prispeli, smo odšli v amfiteater II. gimnazije Maribor, kjer se je odvijala predstava.

Predstava govori o belem zajčku, ki zvabi Alico v Čudežno deželo. Na čudežnem potovanju sreča živali, bitja in predmete s človeškimi lastnostmi, ki so vsi malo »prismuknjeni«. Tako Alica spozna norega klobučarja, filozofsko gosenico, mačko Režalko, Rdečo in Belo kraljico, gospodovalno miško, akrobatsko jajce, Grifona, nora dvojčka in druge. Alica preko nesmislov Čudežne dežele išče smisel v človeškem svetu, skozi potovanja se spreminja, raste, uči in spremlja v zrcalu Čudežne dežele, ki nas na vsakem koraku uči, da nikoli ne smemo do konca odrasti.

Ko je bilo predstave konec, smo se odpravili v Mc Donald's, kjer smo se pošteno najedli. Ko smo prispeli do avtobusa, nas je šofer že čakal, da se odpravimo domov. Na avtobusu nas je nekaj zaspalo, nekateri so se pogovarjali, malo smo tudi zapeli. Na Vransko smo prispeli okoli 23. ure. Predstava je bila vsem všeč, zato nam ni žal, da smo si jo ogledali.

Marjetka Pirnat Somi, 9. a

Oglejte si tudi