Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

EKODAN OSMOŠOLCEV

22. 4. 2014, na Dan Zemlje, smo učenci vranske in taborske šole imeli naravoslovni dan Ekodan. Zjutraj smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina učencev smo odšli na ogled čistilne naprave. Tam so nas pričakali učenci s taborske šole ter vodič. Odpeljal nas je do naprave. Imel je zelo kratko predstavitev, a smo se veliko naučili.
Ko smo prišli v šolo, smo imeli malico ter zelo dolg odmor. Ko  je bilo konec odmora, smo odšli v glasbeno-matematično učilnico, kjer nas je pričakala gospa biologinja. Predavala nam je o vodi in pomembnosti vode v vsakdanjem življenju. Povedala nam je, da je zelo zmanjkuje in da nam je bo zmanjkalo, če ne bomo ukrepali. Predstavila nam je tudi značilnosti voda v drugih državah. Predstavitev je bila dokaj zanimiva. Vmes nas je majčkeno stresel potres. Ko se je predstavitev končala, smo odšli v matični učilnici, učenci 8. c razreda pa s kombijem v Tabor.

Pričeli smo z izdelovanjem malih čistilnih naprav. Najboljšo v naši skupini je izdelal Jan Pečovnik. Ustvarjali smo tudi zanimive družabne igre, katere smo potem tudi igrali. Tako se je naš Ekodan končal na zelo zanimiv način.

 

Matej Černe, 8. a razred                                                   

Oglejte si tudi