Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Indijski okusi v naši Hiši

Pati, popotnik, ki je naravnost zaljubljen v Indijo in na svojih številnih poteh se je seveda zaljubil tudi v njihovo hrano. Ob zvokih indijske glasbe je razdelil naloge in skupaj z obiskovalci stopil za štedilnik. Vsem zbranim je tam pokazal, da pripraviti indijsko hrano sploh ni tako težko, kot bi si morda mislili.

Skupaj smo pripravili indijsko paradižnikovo juho. Pa Sabdji, glavno zelenjavno jed iz paprike, paradižnika, korenja, cvetače, krompirja, graha in indijskih začimb, ki jo je Egon postregel skupaj z basmatim rižem. Na koncu, pa smo si privoščili kar dve sladici. Višnu murti, sladico iz prečiščenega masla – Ghi, z navadno in kokosovo moko ter mletim sladkorjem. Po izgledu je še najbolj spominjala na maso iz piškotov. Naš kuhar pa jo je postregel skupaj z rahlo pekočo sladico Čatni, s čilijem in bananami.

Kosilo je bilo obilno in dobro, mi pa se že veselimo dneva, ko nas bo Egon spet obiskal. Če ne prej, bo to 13. junija, ko nas vse skupaj vabi na potopisno predavanje o skrivnostnem Kašmirju. 

Oglejte si tudi