Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Popotovanje med indijskimi templji

Zakaj se ne bi vsi veselili in častili življenja, peli in se družili, živeli v miru, brez pobijanja živali in sovraštva? Takšna je menda miselnost v Indiji in takšno miselnost nam je hotel predati tudi Egon Kuder, popotnik iz Gotovelj, ki nas je v začetku tega tedna, v Hiši Sadeži družbe Žalec, popeljal v Indijo. Sicer nam tehnika ni dovoljevala, da bi se preko fotografij podali – kot je bilo sprva predvideno – na vzhodni del Indije, smo se pa zato s spomini in fotografijami vrnili nekaj let nazaj, v čase, ko je Egon šele začel dobro spoznavati to eksotično in raznoliko deželo. Povzpeli smo se na Himalajo in si ogledali kar nekaj indijskih templjev.

Himalaje nismo prečesali gor in počez, temveč smo obiskali samo tamkajšnji Šivin tempelj. Ogledali smo si tudi številne druge templje v tistem predelu Indije, med njimi mnogo tistih, ki jih danes ni več mogoče videti, saj jih je nekaj let nazaj močni potres zravnal z zemljo. Ob ogledovanju fotografij nam je popotnik povedal veliko o hindujski filozofiji ter religiji in načinu življenja Indijcev.

Ob vsem tem, smo pokukali še v Vrindavan, mesto, kjer so se stoletja in tisočletja nazaj odvijale Krišnine ljubezenske zabave. In tako kot Krišna prinaša ljudem veselje in dobro voljo s svojo flavto, nas je tudi Egon spravil v dobro voljo s popevanjem in igranjem na indijsko harmoniko. Sedaj pa se že veselimo novih obrazov Indije, za katere verjamemo, da nam jih bo še predstavil v prihodnje. 

Oglejte si tudi