Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

VELIK USPEH MLADIH IZ PGD KAPLA-PONDOR

Letošnje leto je bilo za naše mlade člane tekmovalno obarvano. Že spomladi smo se na mladinskem sestanku, pod vodstvom predsednice Mojce Hrastnik in ostalih članov komisije, odločili, da se z mladimi udeležimo čim več tekmovanj. Sestavili smo desetine in ekipe ter pričeli z vajami in treningi, se trudili in potili. Obrestovalo se nam je v veliki meri. Bili smo zelo uspešni na tekmovanjih zvezne ravni, kot na regijskem in državnem, ter prinesli tudi medalje in pokale.

ORIENTACIJA

Že v juniju je v Libojah potekala orientacija GZ Žalec. Ekipa pionirjev (Laura Vozlič, Amadeja Marn, Žiga Semprimožnik in mentor Matej Štrajhar) so dosegli 5. mesto. Mladinke (Ana Kovačič, Klavdija Bastl Enci, Tea Pustoslemšek in mentorica Martina Pustoslemšek) in pripravniki (Urban Remic, Anja Terglav, Tilen Menčak in mentor Simon Stiplošek) pa so premagali vso konkurenco ter si zagotovili nastop na regijskem tekmovanju. Le ta je potekal 7. 9. 2013 v Grižah. Obe ekipi, mladinke in pripravniki so zopet osvojili dve prvi mesti ter se uvrstili na državno tekmovanje teden dni kasneje v Sv. Juriju ob Ščavnici. Ker se je na tekmovanje uvrstilo kar 8 ekip iz GZ Žalec, smo se odločili, da se odpravimo na tekmovanje s skupnim avtobusom. Ob pričakovanju dobrih rezultatov, smo se na dan državnega tekmovanja zjutraj odpravili proti Prlekiji. Preden smo prispeli do Sv. Jurija, smo se ustavili na počivališču Grabonoš, da smo pojedli sendviče. Ko smo hoteli nadaljevati vožnjo, je šofer ugotovil, da se je avtobus pokvaril. Mrzlično smo začeli iskati rešitev, kako priti pravočasno na tekmovanje. Spremljal nas je tudi predsednik Mladinske komisije Gasilske zveze Žalec (MK GZ Žalec) Milan Pustoslemšek, ki pa je poklical na samo prizorišče tekmovanja in tako so po nas prišli z gasilskim avtom, zato nobena od ekip ni zamudila starta. Naši pripravniki in mladinke so bili istočasno na progi, kjer so se spopadli z različnimi točkami in samo progo, ki pa je mladinkam delala malo preglavic. Mentorji in spremljevalci smo jih nestrpno čakali na cilju. Prišli so vidno utrujeni, a nepoškodovani. Po okrepčilu in počitku je sledilo čakanje na razglasitev rezultatov. Občutki so bili zelo mešani. Dosegli smo odlične rezultate.  Pripravniki so osvojili končno 7. mesto. Mladinke pa so osvojile nehvaležno 4. mesto in tako ostale brez želenega pokala. Vendar to nas ni potrlo, dalo nam je nov zagon za naslednje leto, saj se bomo zopet vestno pripravljali in trenirali.

TEKMOVANJE DESETIN

Mladinska desetina je v letošnjem letu presegla vsa pričakovanja. V ligaških tekmah so osvojili 3. mesto v Preboldu, 10. mesto v Rečici ob Savinji ter 4. mesto v Ločici ob Savinji. V skupni razvrstitvi lige so osvojili 4. mesto. Tekmovanje gasilske zveze Žalec so končali na 3. mestu ter se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je potekalo v Preboldu. Prvi termin tekmovanja je bil zaradi močnega deževja odpovedan, v drugo pa je tekmovanje organizatorjem le uspelo izvesti. Na razglasitvi, kjer je zopet ponagajal dež pa so mladinci skakali od veselja. Prvič v zgodovini našega društva se je mladinska desetina kvalificirala na državno tekmovanje, saj so osvojili tretje mesto. Državno tekmovanje bo potekalo v spomladanskem času in do takrat se bomo, z mentorjem Milanom, pridno pripravljali. SLIKA2

Desetina mladincev tekmuje v sestavi: Tajda Remic, Blaž Podgoršek, Urh Skok Vodopivec, Luka Kreča, Tea Pustoslemšek, Ana Kovačič, Klavdija Bastl Enci, Kevin Marn, Tjaša Stiplošek in Alja Cestnik.

Prav tako so se v ligaških tekmah pomerili naši mlajši člani in sicer ekipa pionirjev, ki so bili v popolnoma novi sestavi in tako niso imeli možnosti ponoviti uspehov iz preteklega leta. V skupni razvrstitvi lige so osvojili 11. mesto od 23 ekip. Tekmovanje gasilske zveze Žalec pa so dopolnili s 6. mestom. V naslednjem letu jih bosta prav tako na tekme pripravljala Ivi Hrastnik in Jani Drča. Desetina pionirjev tekmuje v sestavi: Laura Vozlič, Amadeja Marn, Lucijan Hrastnik, Arlinda Bytyči, Vesna Kralj, Jasna Kralj, Nastja Podgoršek Ferčec, Žiga Semprimožnik, Pia Pečovnik in Žan Stiplošek.

KVIZ

V nedeljo, 20. oktobra je bil v OŠ Braslovče kviz GZ Žalec, kamor smo se uvrstili s 4 ekipami. Naše društvo je postalo najuspešnejše v GZ Žalec, saj so ekipa pripravnikov kot ekipa mladincev 1, osvojili 1. mesto, ekipa mladinci 2 in pionirji pa 3. mesto. Tako smo se vse štiri ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje, ki je bilo 17. 11. v OŠ Ljubno ob Savinji. Zopet smo uspeli tudi tu in pobrali eno prvo mesto, eno drugo, eno tretje in šesto mesto, ki so ga osvojili pionirji v novi sestavi, kajti dan pred tekmovanjem nam je zbolel Lucijan, zamenjala pa ga je Pia Pečovnik. Prvo in drugo mesto v posamezni kategoriji je vodilo na državno tekmovanje in tako smo zopet imeli dve ekipi v ognju, in sicer pripravniki in mladinci 1. Ekipi mladincev 2 je uvrstitev na državno raven ušla le za 0,08 točke, bil je zelo grenak občutek, ampak priložnost bodo imeli še naslednje leto. Ekipo pionirjev so sestavljali: Amadeja Marn,  Lucijan Hrastnik, Laura Vozlič, Pia Pečovnik z mentorico Sanjo Marn. Ekipo mladinci 1 so sestavljali: Tea Pustoslemšek, Kevin Marn, Klavdija Bast Enci in mentorica Martina Pustoslemšek. Ekipa mladinci 2 so: Tajda Remic, Ana Kovačič, Alja Cestnik in mentorica Jana Pustoslemšek. Ekipo pripravnikov pa sestavljajo: Tilen Menčak, Anja Terglav, Urban Remic in mentor  Simon Stiplošek.

Bilo je deževno jutro, 23. novembra, ko smo se z Milanom in njegovim  kombijem odpravili na pot proti Kidričevem. Že ob prihodu smo ugotovili, da bo organizacija kviza na nivoju, saj so nas takoj začeli usmerjati proti vhodu redarji, kjer je bila komisija A za prijavo tekmovanja. V dvorani, ki je bila veličastna in super pripravljena, smo pričakali otvoritev, ki je bila ob 10. uri. Nato pa smo pričeli s samim tekmovanjem. Na tribuni nas je naš poveljnik društva in hkrati predsednik Mladinske komisije Gasilske zveze Žalec, Milan Pustoslemšek, skrbno spremljal in  držal pesti za nas, da osvojimo čim boljši rezultat. Mladinci so najprej opravili  praktični del, pripravniki pa s teoretični. Zaradi velikega uspeha v lanskem letu, je bila prisotna trema pri mladincih, ki pa se jim je obrestovala, saj so imeli Tea, Klavdija in Kevin najboljši čas izmed vseh 33 ekip. Sledil je še teoretični del, kjer so se pomerili v splošnem gasilskem znanju. Pripravniki pa so istočasno opravili praktični del. Po tekmovanju je sledilo kosilo in nestrpno pričakovanje na razglasitev rezultatov. Pričakovanja so bila tako pri pripravnikih kot pri mladincih velika. Najprej so bili prebrani rezultati kategorije pionirjev, nato kategorija mladincev. Nestrpno smo poslušali vsako prebrano ekipo in nikakor nismo želeli slišati našega imena vse do tretjega mesta. Ko je napovedovalka prebrala uvrstitev ekipe iz Hajdoš na četrto mesto, smo se razveselili, saj smo vedeli, da smo osvojili pokal. Nabrali smo največ točk in tako pristali na prvem mestu s kar šestimi točkami naskoka pred drugouvrščenimi lanskimi državnimi prvaki, kar je za državno raven ogromna prednost in s tem osvojili naslov državnih prvakov. S solzami sreče v očeh smo čakali še na razglasitev pripravnikov. Tudi pri njih je bilo veliko pričakovanje, saj so branili lanski naslov. Na žalost pa je bilo za 4. mesto prebrano ravno njihovo ime. Odlično, a nehvaležno mesto, ki ne prinaša pokala. Razlike med ekipami so bile zelo majhne, kljub temu so bili z rezultatom zadovoljni, saj so samokritično priznali, da jim je zmanjkalo malo športne sreče. Sledilo je še fotografiranje s predsednikom GZ Slovenije in z vsemi sodelujočimi ekipami iz Savinjsko-Šaleške regije. Pozno popoldne smo se odpravili proti domu. Ob prihodu v gasilski dom v Kapli so nas pričakali naši člani društva, ki so nam pripravili prijazen sprejem. Osvojeni naslov in 4. mesto nam vlivata moč za nadaljnje delo v naslednjem letu. Ne skrbite, ne bomo zaspali na lovorikah. 

 

Z gasilskim pozdravom

NA POMOČ                                                              MK PGD KAPLA-PONDOR

Oglejte si tudi