Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Valentinov ples uspel!

Za nami je 16. Valentinov ples.
Valentinov ples je prireditev, ki Taborčane že šestnajst let vabi na plesišče. Danes predstavlja eno izmed daljših tradicij v kraju. Sploh zanimivo je dejstvo, da so nekateri člani društva podeželske mladine, ki je vsako leto organizator, celo mlajši od te prireditve.

 

Pri plesu ne gre le za tri- ali štiridnevni projekt, z birokracijo se začne vse že nekaj mesecev prej. Vedno znova nas preseneča tudi spreminjajoča se zakonodaja na področju javnih prireditev, ki zahteva upoštevanje vedno več predpisov. Po izbiri ansambla in gostinskega ponudnika pa se nekaj dni pred plesom lotimo še priprave dvorane. Ni enostavno vsako leto športno dvorano spremeniti v plesno, sploh ker želimo goste razveseliti z drugačno okrasitvijo. Letos sta prevladovali rdeča in zlata barva, z lastno iznajdljivostjo pa nam je uspelo doseči zastavljen izgled.

 

Veseli smo, da se našemu vabilu vsako leto odzove veliko obiskovalcev. Taborčani, večinoma redni gostje, znajo ceniti vsak meter zlikanega dekorativnega blaga, vsak izrezan in prilepljen konfet – srček in vsako prižgano dišečo svečko. Že dolgo pa ni Valentinov ples omejen zgolj na domače goste. Več in več je zaljubljencev od drugod, nekateri pridejo celo od zelo daleč. Ti povedo, da se bodo prihodnje leto radi vrnili.

 

Za letošnje vzdušje, ki je kar kipelo od dobre volje in energije, so poskrbeli člani ansambla Unikat. Plesni ritmi obiskovalcev niso pustili pri miru. Slavnostno večerjo so z vso skrbjo pripravili v domačem Gostinstvu Lisjak, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Prva pomoč za suha usta in žejna grla pa smo bili člani DPM Tabor s strežbo in barsko ponudbo. Ob vseh uspehih slovenskih športnikov gotovo ni šlo mimo olimpijskega bara. Olimpijska tematika bara je povsem ustrezala, saj smo ta večer skupaj nazdravili bronasti kolajni Petra Prevca.

 

Večer zaljubljencev se je hitro prelevil v jutro zaljubljencev in tudi ples se je končal. Mladi smo zadovoljni z uspelo prireditvijo in upamo, da se nam prihodnje leto pridružite in zaplešete z nami.

 

Društvo podeželske mladine Tabor  

 

Oglejte si tudi