Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
12°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Andersenovi pravljični junaki v Občinski knjižnici Tabor

V torek, 21. maja 2024, smo v Občinski knjižnici Tabor vstopili v pravljični svet danskega pravljičarja Hansa C. Andersena. Manj poznana Andersenova pravljica je pri otrocih vzbudila zanimanje, navdušenje in veselo razpoloženje.


Glavni junak jih je navdihnil s svojo neustrašnostjo in vztrajnostjo, ki mu je prinesla svobodo, bogastvo ter na koncu poroko s prelepo kraljično. Pomembno vlogo v pravljici so odigrali tudi trije veliki psi z ogromnimi očmi. Prvi je imel oči velike kot čajne skodelice, drugi kot mlinski kamen in tretji kot velik kamniti stolp. Vsi trije so izpolnjevali želje našemu junaku, ki jih je priklical s pomočjo čarobnega predmeta, vžigalnika. A če bi junak vžigalnika ne našel ali bi ga morda izgubil, bi se pravljica lahko končala popolnoma drugače.


V pravljici je otroke najbolj pritegnil čarobni predmet, seveda pa so njihovo pozornost zbudili tudi psi s svojimi nepredstavljivo velikimi očmi. Zelo velike oči so ob pripovedovanju imeli tudi otroci, ki so z navdušenjem poslušali in čakali na razplet pravljice. Na koncu so si mladi obiskovalci knjižnice izbrali pobarvanko z različnimi liki psov in jih, tako kot znajo, odeli v pravljične barve.


Poslovili smo se s sladkim presenečenjem in vabilom na pravljično urico, ki bo v naslednjem šolskem letu.


Nataša Koren

Oglejte si tudi