Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Raziskovanje virov pitne vode - vstopnica za vključevanje podnebnih ciljev in vsebin v izobraževanje odraslih

UPI Ljudska univerza Žalec je bila izbrana na javnem pozivu za sofinanciranje nadgradnje študijskih krožkov kot dobrih praks izobraževanja odraslih za projekt »Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju«, ki ga je pripravil Andragoški center Slovenije. Namen projekta, ki se bo izvajal do konca avgusta, je sistematično vključevanje podnebnih ciljev in vsebin v izobraževanje odraslih ter spodbujanje prilagajanja in blaženja podnebnih sprememb.

Na UPI Žalec so tako v sklopu tega projekta organizirali zanimivo srečanje s strokovnjakinjo s področja varovanja voda, se odpravili na terensko raziskovanje virov pitne vode na območju Spodnje Savinjske doline in junija 2023 javnosti predstavili rezultate in zaključke svojega dela, med drugim tudi interaktivni zemljevid, ki prikazuje raziskane vire pitne vode na terenu. Oblikovali so tudi delovno skupina, ki je v poletnem času pripravila predlog umestitve podnebnih vsebin v nekatere programe za izobraževanje odraslih ter aktivnosti v lokalni skupnosti. Na UPI Žalec so vzpostavili tudi prosto dostopno mini knjižnico z različnimi (učnimi) gradivi, primeri dobrih praks ipd., ki so nastala v različnih (slovenskih in evropskih) projektih na temo podnebnih ciljev in trajnostnega razvoja. Namenjena je zaposlenim, predavateljem in širši javnosti ter se bo sproti dopolnjevala. S pomočjo vseh teh in drugih aktivnosti želijo na UPI Žalec ozaveščati vse udeležence, obiskovalce, predavatelje in druge deležnike o njihovi so-odgovornosti za okoljske probleme ter na ta način spodbujati prilagajanje in blaženje podnebnih sprememb.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo s sredstvi Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2022–2023, zato je udeležba v aktivnostih brezplačna.

Oglejte si tudi