Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Bralna noč na POŠ Tabor

 

 V četrtek, 10. 1. 2019, smo imeli pouk. Po pouku smo odšli domov in se ob 17.30 vrnili v šolo. V knjižnici smo počakali, da smo se vsi zbrali. Z nami sta bili gospa knjižničarka Katja Završnik in naša učiteljica Simona Jan. Odšli smo v razred, kjer smo se razdelili v skupine. Izdelati smo morali plakat v zvezi s knjigo, ki smo jo prebrali za vstopnico na bralno noč. Na koncu je vsaka skupina predstavila svoj plakat. Zmagala je skupina, ki so jo sestavljali Mija Kreča, Iza Kvas, Lara Rak Jezernik in jaz Ožbej Mlakar.

Nato smo imeli večerjo. Na izbiro smo imeli sadni jogurt, pašteto, koruzni ali ajdov kruh ter jabolko. Skuhali smo si svež čaj.

Sledila je nova igra v knjižnici. Imenuje se soba pobega. Gospa knjižničarka je zaklenila knjižnico in ključ pripela s ključavnico. Naša naloga je bila, da smo z reševanjem različnih nalog, morali ugotoviti kodo. Koda je bila 558. Uspešno smo odklenili ključavnico in prišli do ključa.

Ob 11.20 smo odšli spat. Zjutraj smo se zbudili in odšli k pouku.

Meni je bila najbolj všeč igra v knjižnici.

Ožbej Mlakar, 4. b

Ko smo prišli v šolo, smo si pripravili vse za spanje. Nato smo izdelovali plakate, reševali detektivske križanke, iskali razlike med slikama, iskali narisane stvari in se rešili iz sobe pobega. Večerjali smo okoli 20.30. Spat smo šli ob 22.30. Zjutraj pa smo se zbudili ob 17.15.

Bralna noč nam je bila zelo všeč.

Anže Ribič Čvan, Ažbe Drnolšek in Vito Božič, 4. b

V četrtek, 10. 1. 2019, ob 17.30 smo odšli na bralno noč. Ko smo se zbrali, smo predstavili knjige, ki smo jih morali prebrati za vstopnico na bralno noč. Po predstavitvi smo določili najboljši plakat in predstavitev. Nato smo reševal »detektivske« liste po postajah. Najboljša detektivka je bila Karla Kos iz 4. b razreda.

Umili smo si roke in odšli na večerjo. Po večerji smo imeli večerni sprehod po šoli.

Ko smo prišli v knjižnico, nas je gospa knjižničarka zaklenila v knjižnico. Razložila nam je, da se bomo igrali sobo pobega. Poiskati smo morali barvne liste z nalogami. Odkriti smo morali kodo ključavnice, ki je bila 558. Ko smo zaključili igro, smo se preoblekli v pižame. V gospodinjsko učilnico smo šli popit čaj.

Spanje ni bilo udobno, ker je bilo vroče in nismo bile navajane ležišča.

Nam je bila najbolj všeč soba pobega in »detektivski« listi.

Iza Kvas, Zarja Petrovič Poljanec in Karla Kos, 4. b

 

 

Vtisi tretješolcev:

Na bralni noči mi je bilo najbolj všeč, ko smo se igrali »Escape Room«.

Tevž Gosak, 3. c

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se zvečer sprehajali po šoli in ko smo izdelovali plakat.

Mark Miklaužič, 3. c

Na bralni noči je bilo odlično. Še posebej med spanjem. Motilo me je, ko so nekateri sredi noči svetili z lučkami.

Jure Maček, 3. c

Na bralni noči mi je bilo zelo všeč, ko smo reševali »detektivske« naloge.

Ožbej Lesjak, 3. c

 

 

Mentorici bralne noči: Katja Brezovnik in Simona Jan

Oglejte si tudi