Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Bralna noč na POŠ Tabor

V ponedeljek, 19.12. 2022, smo 4.c-razred imeli bralno noč. Ob 17.30 smo prišli do šole in razpakirali prtljago. V knjižnici smo se še malo družili in si izbrali knjigo za branje pred spanjem. V razredu smo skupaj s knjižničarko brali knjigo Tabor Bravo, pisatelja Stefana Boonena. Nato smo delno naredili družabno igro, dobro smo sodelovali. Še pred tem smo odšli na sprehod. Pogovarjali smo se o idejah za ustvarjanje. Nazadnje smo imeli še zadnjo aktivnost, večerjo. Pred spanjem smo še malo brali, potem pa smo si zaželeli lahko noč. Na žalost so se nekateri ves čas pogovarjali in nekaj jih ni moglo zaspati. Zjutraj smo se zbudili zaspani.

Oskar Božič

 

V ponedeljek, 19.12. 2022, smo imeli bralno noč. Ob 17.30 smo se zbrali v šolski knjižnici. Ko smo se vsi zbrali, smo odšli v našo učilnico. Gospa knjižničarka nam je prebrala knjigo Tabor Bravo. Potem smo odprli Ustvarjalnike in rešili naloge, povezane s to knjigo. Ob 20.00 smo odšli na krajši sprehod. Po sprehodu smo imeli večerjo. Za večerjo smo imeli pašteto in kruh ali jogurt s kosmiči. Nato smo se lotili izdelave družabne igre. Ob 22.00 smo zaključili z delavnicami. Umili smo si zobe in odšli spat.

Jure Basle

 

V ponedeljek, 19.12. 2022 smo imeli bralno noč. Najprej smo prišli v šolo, potem smo si pripravili ležišče in zatem smo poslušali zgodbo  z naslovom Tabor Bravo. Po tem smo reševali naloge v Ustvarjalniku. Nato smo šli na krajši sprehod in za tem na večerjo. Po večerji smo izdelovali družabno igro, pred spanjem smo brali še knjige. Na koncu smo zaspali.

Nik Krivec

 

Ko smo prišli v šolo, smo si v knjižici najprej izbrali knjige za branje in se še malo igrali. Potem smo šli gor v našo učilnico, kjer nam je knjižničarka prebrala zgodbo z naslovom Tabor Bravo. Razdelili smo si Ustvarjalnike in začeli smo z nalogami. Ena od nalog je bila, da naredimo podobno družabno igro kot človek, ne jezi se, samo svojo. A preden smo začeli, smo šli na nočni sprehod, kjer smo se pogovarjali, kako bi ustvarjali družabno igro. Ko smo prišli nazaj, smo bili pripravljeni na delo. Nobena skupina ni mogla dokončati družabne igre, ker smo bili utrujeni. Približno ob 22.30 smo šli spat. Pred spanjem nam je gospa Simona prebrala pravljico Peter in volk.

Alja Žlaber

 

V šolo smo prišli ob 17.30. prtljago smo pustili v garderobi. Potem smo odšli v knjižnico in počakali, da pridejo vsi. V knjižnici smo se igrali različne igre in brali knjige. Ko smo vsi prišli, smo približno ob 18.00 odšli v naš razred. V razredu smo poslušali zgodbo Tabor Bravo. Nato smo rešili nekaj nalog v Ustvarjalniku. Ko smo končali, smo odšli na srednje dolg sprehod. Ko smo prišli s sprehoda, smo se razdelili v  skupine. Bil sem z Emo, Majem in Marušo. Morali smo narediti družabno igro, ki se bo igrala s kocko. Ko je bila ura 21.45 smo si šli umit zobe. Oblekli smo se v pižame in se ulegli v svoj kotiček. Najprej nam je še gospa Simona prebrala pravljico Peter in volk. Nato smo brali 10 minut še sami knjige po izbiri. Ko je 10 minut minili, smo zaspali. Zelo mi je bilo všeč.

Taj Brečko


Mentorici Katja Brezovnik in Simona Jan

Oglejte si tudi