Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

OTVORITEV "HAJNČOVE POTI"

V četrtek, 08.05.2014 je bila tudi uradno otvorjena sprehajalna pot od Športnega parka do osrednjega trga v Jurovskem Dolu - Hajnčova pot.
Pot vodi kot bližnjica in sprehajalna pot do središča Jurovskega Dola že leta. Uporabljali so jo predvsem ljudje, ki živijo v Gasteraju in na Žitencah, danes, ko ljudje ne hodijo več toliko peš, jo koristijo predvsem sprehajalci in obiskovalci Športnega parka. Pred dobrimi 20 leti je veliko željo po ureditvi poti izkazal vaščan Janez Bauman – Hajnč in z deli pričel kar sam. Po njegovi smrti v letu 2003 je pot ostala zapuščena, Občina Sv. Jurij v Slov. goricah pa jo je v letu 2012 v sklopu projekta Ureditev vaškega jedra Jurovski Dol, v celoti prenovila.

 

Občinski svet Občine Sv. Jurij v Slov. goricah je obnovljeno pot v znak spoštovanja in izkazane ideje po urejeni poti, pot poimenoval po Janezu Baumanu – Hajnču, v Hajnčova pot.

 

Uradne otvoritve so se udeležili sorodniki Janeza Baumana, članica in člani Občinskega sveta ter ostali obiskovalci. Župan Peter Škrlec je v pozdravnem nagovoru poudaril interes občine, da se v lokalnem okolju ohranjata tako tradicija kot tudi spomin na pomembne ljudi, ki so s svojim življenjem in delom prispevali k boljšim življenjskim pogojem v kraju.

 

Obiskovalci so se nato sprehodili po Hajnčovi poti do informativne table, kjer sta skupaj z županom Petrom Škrlecem, simbolično prerezala trak hči in sin gospoda Hajnča, Marija Konrad in Ivan Bauman. Zapis na tabli je ob tej priložnosti prebrala avtorica zapisa in članica Občinskega sveta, Marija Šauperl. 

 

Uradni del otvoritve se je zaključil na trgu s kulturnim programom – na harmoniko je zaigral Dejan Arcet, zapela je Vokalna skupina Kulturnega društva Ivan Cankar, ki jo sestavljajo Cindy Beširević, Mojca Toš, Tadeja Grabušnik, Pia Grah, Ana Tiana Bauman in Tjaša Repa, vodi pa jo Gabrijela Grabušnik.

 

V spomin na pokojnega Janeza Baumana so se po uradnem delu ob njegovem grobu poklonili župan Peter Škrlec in sorodniki pokojnega.

 

Udeleženci otvoritve so se nato ob dobrotah Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij zadržali na trgu in budili spomine na Janeza Baumana – Hajnča in pot pred obnovo.  

Oglejte si tudi