Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

MLEČNE DOBRODEJNE BAKTERIJE Z CILJNIM VNOSOM DO ČREVESJA

 

Naj   prebava gre svojo pot!

 

ACIDOPHILUS PLUS  (dopolnilo   z aktivno kulturo mlečnih bakterij ) 60 kapsul             

 

V vsaki kapsuli je vsaj 5 milijard živih mikroorganizmov iz   petih različnih kultur dobrodejnih mlečnih bakterij. Mlečne bakterije so   dobre bakterije. Potrebne so za zdravo ravnovesje v  črevesju, so osnova   dobrega imunskega  sistema, pomagajo pa tudi pri razstrupljanju   organizma.

Ena kapsula vsebuje toliko mlečnih bakterij, kot bi pojedli   13 dl probiotičnega jogurta ali 5 dl mleka z aktivno kulturo    Acidophilus. Vsebina  kapsule je prah, ki deluje na sistem ciljnega   vnosa - to pomeni, da ob stiku z želodčno kislino nabrekne, sproščati pa   se začne šele v črevesju, kjer  mlečnokislinske bakterije tudi delujejo.   Ta sistem omogoča, da v črevesje pridejo vse  bakterije iz kapsule.

Podobni izdelki na tržišču običajno vsebujejo samo eno   vrsto bakterij Acidophilus.
   

Mlečnokislinske  bakterije pomagajo pri:

  •    vetrovih
  •   driskah , oz. delujejo proti raznim črevesnim   težavam
  •   zaprtju - zapeki
  •   slabi prebavi, ki jo povzročajo kvasovke   v črevesju (preizkus- pljuneš v kozarec vode, če se slina potopi, je telo   zakisano) 
  •   slabemu zadahu iz   ust
  •   zaščiti  pred rakom na debelem črevesju

Mlečnokislinske bakterije so dobre tudi za otroke:

      
  1. Pomagajo  pri        alergijah, ker je lahko  vzrok  zanje v neravnovesju v         črevesju.
  2.   
  3. Prva obramba        telesa, ko ga napade bakterija, je sluznica; druga obramba        pa  je zdrava črevesna flora. Ko otrok uživa antibiotike,        le ti pomorijo vse bakterije v telesu - tudi zdrave. Obnova         črevesja po naravni poti traja 2-3 mesece, ta čas pa  otrok stakne        novo okužbo, ker je zaradi neravnovesja v črevesju še bolj ranljiv.        Raziskave so pokazale, da probiotiki pri številnih bakterijskih        okužbah delujejo celo učinkoviteje kot antibiotiki. (vir: Viva)        

 

                            

Oglejte si tudi