Logo MojaObčina.si

Starše

DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
4178

Sofinanciranje smučarskih vozovnic za sezono 2022/2023

Sporočamo, da bo Občina Starše tudi v naslednji smučarski sezoni 2022/2023 sofinancirala smučarske vozovnice na Mariborskem Pohorju in Arehu, in sicer za:
otroke, mladino do dopolnjenega 19. leta starosti, študente, upokojence in invalide, ki lahko tako kupujejo sezonske in vse druge smučarske vozovnice po znižani ceni, in sicer  50 % ceneje kot je cena smučarskih vozovnic določena v veljavnem ceniku Marproma, objavljenem na spletni strani (velja za cenike v treh pred prodajnih obdobjih in rednem ceniku sezone 2022-2023).

Dodajamo še obvestilo Javnega podjetja Marprom d.o.o.:
Začetek predprodaje novih sezonskih smučarskih vozovnic
 
Predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic za zimo 2022/2023 na Mariborskem Pohorju in Arehu se bo pričela 9. maja. Začetno obdobje predprodaje, ko bo na blagajni na spodnji postaji gondole moč kupiti nove sezonske vozovnice po najugodnejših cenah, bo trajalo do 22. maja. Nakup vozovnic bo mogoč tudi z unovčitvijo bona 2021.
Predprodaja za prihodnjo zimo na Pohorju bo obsegala tri obdobja, pri čemer bodo nove sezonske smučarske vozovnice samo v času t. i. super predprodaje od 9. do 22. maja za odrasle stale 430 EUR, za mladino, študente in seniorje 360 EUR, za otroke 240 EUR in enako tudi za invalide. Naprodaj bodo osnovne in družinske sezonske vozovnice. Več informacij o nakupu z bonom je dostopnih TUKAJ.
Blagajna pod Pohorjem, ki obratuje vsak dan, bo imela med super predprodajo podaljšan delovni čas, saj bo ob četrtkih odprta do 17. ure in ob vikendih do 16. ure. Vozovnice bo možno naročiti tudi preko e-naslova info@visitpohorje.si in jih plačati na podlagi prejetega predračuna. Vsem imetnikom sezonske vozovnice za predhodno zimo bo ob nakupu nove ta zapisana na staro vozovnico, ki jo je tako treba prinesti na blagajno.
V naslednjih obdobjih predprodaje – ta se bo zatem nadaljevala ob koncu poletja – se bodo cene sezonskih vozovnic postopoma zviševale. Novi ceniki so objavljeni na spletni strani v zavihku Ceniki. Glavni razlog za dvig cen sezonskih smučarskih vozovnic je v občutni podražitvi energentov, še zlasti v bistveno višjih cenah električne energije.
Načrtovan prenos upravljanja pohorskih žičnic in smučišč z Javnega podjetja Marprom na družbo Šport Maribor ne bo imel nikakršnega vpliva na nakup oziroma uporabo vozovnic. Tako JP Marprom kot Šport Maribor sta v 100-odstotni lasti Javnega holdinga Maribor in imata pri prenosu dejavnosti enoten cilj – nemoten proces za uporabnike. Vsem kupcem vozovnic je zato zagotovljeno normalno koriščenje pod takšnimi pogoji, kot bodo kupljene, ne glede na spremembo upravljavca na Pohorju.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi