Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
15°C
9°C
Oceni objavo

Nov semester vadbe joge

Društvo Joga v vsakdanjem življenju naznanja pričetek novega tečaja vadbe joge.

 

Kmalo se bo začel jesenski semester vadbe, ki bo potekala od torka, 17. septembra 2013, pa vse do 31. januarja 2014

 

Vadba bo potekala v Staršah na osnovni šoli v likovni učilnici. V Staršah bo potekala vadba 1. stopnje.

 

Cena ostaja ista kot prej in sicer 95 evrov za zaposlene, za nezaposlene (upokojencd dijake in študente, ...) pa je cena 80 evrov.

 

Sistem "Joga v vsakdanjem življenju"

 

Avtor sistema "Joga v vsakdanjem življenju", Paramhans Svami Mahešvarananda, je med dolgoletnim delovanjem v Evropi, ZDA in Avstraliji spoznal življenje in telesne ter duševne težave sodobnega človeka. Na podlagi teh izkušenj in spoznanj je razvil "Jogo v vsakdanjem življenju"; postopno, sistematično metodo, ki zajema vsa življenjska področja in je primerna za vsako življenjsko obdobje.

 

Vsem ljudem - ne glede na starost in telesni ustroj - odpira vrata klasične poti joge. Upošteval je značilnosti sodobne družbe in prastari nauk ter ga, ne da bi okrnil njegovo izvirnost in učinkovitost, prilagodil potrebam sodobnega človeka.

"Joga v vsakdanjem življenju" je vsestranski sistem. Ukvarja se s telesom in posega tudi na duševno ter duhovno raven. Pozitivno mišljenje, vzdržljivost, samoobvladanje, usmerjenost k Najvišjemu, molitev, dobrota in razumevanje so poti, ki vodijo do samospoznanja in razsvetljenja.

 

"Jogo v vsakdanjem življenju" poučujejo po vsem svetu: v jogijskih in izobraževalnih središčih, zdravstvenih in rehabilitacijskih ustanovah, zdraviliščih, športnih društvih. Primerna je za vse starosti - ne zahteva nadpovprečnih gibalnih sposobnosti - in omogoča vadbo tudi ljudem, ki niso dobro telesno pripravljeni, bolnikom, rekonvalescentom, invalidom. Ime sistema kaže, da ga lahko vadimo, oziroma naj bi ga vadili, v vsakdanjem življenju. Stopnje sistema so zasnovane v sodelovanju z zdravniki in s fizioterapevti, zato jih, ob upoštevanju pravil in opozoril, lahko vadimo tudi doma.

 

 

Več podatkov dobite na naslovo 031 252 686 (Klavdij)

Oglejte si tudi