Povabili so se k dejavnosti, ki se na kmetiji Šolar v zadnjem času odvija že redno – k pečenju domačega kruha v krušni peči. Učenci so izvedeli, katere sestavine so potrebne za kruh, kako se le-ta zamesi, opazovali vzhajanje testa, videli zakuriti krušno peč in pripravo žerjavice. Dobili so odgovore na številna vprašanja, ki so si jih pripravili že v šoli. V učilnici so si predhodno pogledali film o pečenju kruha v mali in večji pekarni; tako so lahko primerjali in vrednotili delo.
Letošnji učenci so bili prvi, ki so pri Šolarjevih opazovali postopek pečenja v čisto novih prostorih, ki so jih v ta namen – za pečenje domačega kruha, gibanic, peciva – zgradili pred kratkim.
Seveda so sveže pečeni kruh tudi poskusili. To se je zgodilo še istega dne popoldne na govorilni uri skupaj s starši. Mmm! Prav vsi so pritrdili, da je bil resnično dober.
ZAHVALA
Gospe Vidi Šolar iz Marjete se učenci in razredničarka iz POŠ Marjeta iskreno zahvaljujejo za ogled postopka pečenja kruha in podarjeni hlebec ter ji tudi nadalje želijo čim več zadovoljnih kupcev.




