Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
24°C
9°C
Oceni objavo

Spoštovanje javnega reda in miru

OBVESTILO

S strani občanov prihajajo prijave o motenju javnega reda in miru v naši občini.  Do motenja miru prihaja ob nedeljah (košnja trave z motornimi kosilnicami, delo na polju s kmetijsko mehanizacijo,….), s čimer se krši  12. člen Odloka o javnem redu in miru v občini Starše (MUV, št. 5/2020), kjer je  v 12. členu opredeljeno,

DA JE PREPOVEDANO:

od ponedeljka do sobote od 22. do 6. ure naslednjega dne in ob nedeljah ter praznikih ves dan oziroma do 6. ure naslednjega dne uporabljati kosilnice, škropilnice, motorne žage in druge naprave z motorji na notranje izgorevanje, vrtalne in brusne stroje, kladiva in žage ter izvajati druga hrupna hišna opravila. Prepoved ne velja za dela, ki so posledica nujnih vzdrževalnih del in za nujna kmetijska dela. 

Na zahtevo pritožnikov bomo uvedli nedeljske kontrole s strani naše redarske službe. Kršitelje se prvič vljudno opozori. Pri ponovnih kršitvah zgoraj navedenega odloka, se v 18. členu določa plačilo globe v višini 150,00 €.

Opažamo, da se na ekoloških otokih, kjer so postavljeni večji kesoni za zbiranje odpadnega papirja in stekla, zraven le- teh odlagajo številni drugi odpadki. Prepovedano je kakršnokoli odlaganje odpadkov na javno površino. Občina ima  za odlaganje odpadkov zbirni center za odpadke v Zlatoličju.

Za kršitelje Odlok o javnem redu in miru prav tako predvidena plačilo globe, v višini 150,00 €.

 

Hvala za vaše razumevanje.

OBČINSKA UPRAVA

OBČINE STARŠE


Oglejte si tudi