Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Policija sporoča

Pred začetkom glavne turistične sezone objavljamo napotke voznikom za varnejše potovanje. Vsem, ki se boste v prihajajočih dneh in tednih odpravili na pot, svetujemo predvsem veliko mero strpnosti! K zmanjšanju zastojev pa lahko pripomorete tudi vozniki sami, in sicer tako, da ob zaporah upoštevate varnostno razdaljo in signalizacijo pred zaporami.

 

Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet lahko pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu, tako da se bodo na vseh glavnih cestnih povezavah oz. na avtocestnem križu in hitrih cestah pojavljali občasni krajši ali daljši prometni zastoji. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldne in sobotah dopoldne, ko se večina dopustnikov odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldne pa je največ prometa v nasprotni smeri.

 

 

Spremljajte prometne informacije in se izognite konicam

Udeležencem cestnega prometa predlagamo, da spremljate prometne informacije in se, če je le mogoče, odpravite na pot takrat, ko na cestah ni zastojev. Spoštujte prometne predpise, še posebej ob zastojih, in bodite strpni. S seboj vzemite zadostno količino brezalkoholnih osvežilnih pijač in se pogosteje kot sicer ustavite ter naredite odmor. Če jemljete zdravila, jih ne pozabite vzeti s seboj.

Več preventivnih nasvetov voznikom pred odhodom na dopust:

 

Ne spreglejte dodatnih opozoril, povezanih z varnostjo med počitnicami:

Oglejte si tudi