Logo MojaObčina.si

Starše

JUTRI
2°C
-4°C
NED.
1°C
-6°C
628

OBVESTILO O PRIJAVI ŠKODE

S strani Ministrstva za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje smo prejeli Dopolnilni sklep o ocenjevanju škode, ki ga je povzročilo neurje z močnim vetrom dne 7. 7. 2019. S sklepom nas pozivajo, da je možno prijaviti delno škodo na stanovanjskih in gospodarskih objektih, ki se prijavljajo na obrazcu 4. Obrazec je v prilogi.

 

V kolikor ste imeli ob neurju škodo zaradi nalivov (zalitje kleti, poškodba strehe, idr.,) jo prijavite na obrazu 4. Obvezno morate priložiti fotografije. V primeru zalitja kletnih in drugih prostorov se mora videti vsaj rob do koder je segala voda.

 

Možno je prijaviti tudi škodo na kmetijskih zemljiščih (ne pridelkov), ki je povzročena zaradi neurja z nalivi in točo na obrazcu 1, je v prilogi. Podatki naj bodo točni, (ne vpisuje se GERK, v kolikor je zahtevana parcelna številka), vnosi v aplikacijo AJDA z nepravilnimi oz. nepopolnimi podatki niso možni.

 

Za vsako prijavo škode morate nujno priložiti fotografije iz katerih so razvidne poškodbe, saj jih moramo priložiti k zapisniku (brez priložene fotografije vnos vloge v zahtevano aplikacijo AJDA ni popoln in vloge ni možno zaključiti, zato se ne bo obravnavala).

 

Na podlagi vaše prijave bo občinska komisija za vsako zemljišče in poškodovan objekt ocenila škodo, kontrolo opravi še Regijska komisija za ocenjevanje škode, njihova ocena je dokončna.

 

Škodo v gozdovih ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije.

 

Prijavo škode na ustreznem obrazcu, z zahtevanimi prilogami (fotografije poškodb) oddate v tajništvu Občine Starše najkasneje do vključno srede, 07. 08. 2019.

 

Sklepa o priznani škodi na kmetijskih pridelkih še nismo prijeli, prav tako ne poziva za zbiranje prijav. V kolikor bo škoda presegala 30 odstotkov in bo o tem izdan Sklep vlade, vas bomo pozvali, da škodo prijavite.

 

Za dodatne informacije lahko pokličite od ponedeljka do petka med, 8. in 12. uro na tel. 02 686 48 00, Terezijo Mohorko.

 

Priponke:
obrazec4.pdf812 Kb
obrazec1.pdf710 Kb

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi