Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Juretov izziv – pomagajmo mali Eli!

Kreativnost, ideje in ljudje, ki jih nosijo, so vedno vzor temu svetu. V svoji naravi so skromni, rahlo skrivnostni, a hkrati ljudje, ki pritegnejo k sebi čudovite ljudi, ki jim pomagajo kreirati izjemne zgodbe.

Takšen je bil tudi Jure Breceljnik, režiser, fotograf, ki je 16. julija zaspal v svojih zadnjih sanjah. Jure je znal svet pokazati iz svojevrstne perspektive, kar je pokazal tudi v svojih dokumentarnih filmih. Zapustil nas je ravno sredi snemanja svojega zadnjega filma.


Jure pa je na tem svetu igral še pomembnejšo vlogo, in sicer vlogo očeta komaj 6 mesečni Eli
, ki je plod njegove ljubezni z Natalijo Gros. Ela je tako komaj začela spoznavati svet, ko je le ta postal težak in brez očetove opore in se lahko opre le na mamo.


Juretov prijatelj, Sigurður Bjarni Sveinsson (Siggi) iz Islandije, s katerim sta snemala zadnji film je prišel na idejo kako mali Eli in njeni mami pomagati prebroditi vsaj finančno stisko.


Cilj akcije
je zbrati čim več finančnih sredstev, da Nataliji in mali Eli finančno olajšamo te hude čase.

Skupaj še s tremi prijatelji bo v enem dnevu (Stefnir Gíslason, Arnar Páll Gíslason, Arnar Gauti Markússon) predvidoma 18.10 prehodil 6 vrhov v Kamniško-Savinjskih Alpah. Vrhove bodo osvajali pod vodstvom Aleša Česna, gorskega vodnika z mednarodno licenco. Spremljala jih bo tudi snemalna eipa (Rožle Bregar in Miha Avguštin). Pri odpravi bosta sodelovali tudi GRS Celje in GRS Jezersko, ter veliko znanih alpinistov in športnikov.


Predvidena pot: Česka koča - Jazerska Kočna (2540) – Dolske Škrbina – Grintovec (2558) – Mlinarsko Sedlo – Skuta (2532) – Turska Gora (2251) – Brana (2252) –Kamniško Sedlo – Planjava (2394) – Škarje – Ojstrica (2350) –Škarje – Cilj: Dom planincev (857)


Vsa darovana sredstva se bodo stekla na račun male Ele, podvig pa se bo financiral iz lastnih sredstev.


Celoten podvig spremljajte na Facebook, strani in ga delite na okoli, saj je takšna zgodba lahko zgodba vsakega izmed nas.

https://www.facebook.com/jureschallenge?fref=ts


Sredstva lahko donirate na:

https://www.youcaring.com/natalja-gros-and-ela-breceljnik-6-months-440766

ali

nakažete na humanitarni račun Rdečega križa Ljubljana:
Rdeči križ Slovenije – OZ Ljubljana
Tržaška 132, SI-1000 Ljubljana
IBAN: SI56 61000 1122334482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
Sklic ali referenca: SI 00 09-09-2015 (obvezno navedite sklic)

SWIFT ALI BIC: HDELSI22

Oglejte si tudi