Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Poplave 5.11.2012

Katastrofalne poplave, katerim smo bili priča v ponedeljek 5.11.2012, so prizadele tudi občino Starše. Stoletne vode reke Drave so k »sreči« v primerjavi z drugimi območji zalile večinoma kletne prostore, kljub temu pa bo gospodarska škoda velika, saj so mnogi kmetje ostali brez vse zimske krme, prebivalci brez drv za kurjavo, uničilo je jesenske posevke na njivah…

V vasi Loka je voda zalila pritličji dveh hiš, pod vodo so bili športni objekti športnega društva Loka- Rošnja. V Rošnji je bila pod vodo kulturna dvorana. V Staršah je voda vdrla tudi v kotlovnico in sanitarije športne dvorane OŠ Starše ter kletne prostore Športnega društva Starše. Pod vodo je bilo tudi več pomožnih gospodarskih objektov. V Zlatoličju pa je bil dostop do dveh kmetij možen le s čolnom.  Poplavljenih je bilo tudi več kleti, gospodarskih poslopij ter dvorišč. Pod vodo je bilo tudi več povezovalnih cest.

Na terenu so bili od jutranjih ur pripadniki civilne zaščite, pridružili so se jim  gasilci vseh domačih gasilskih društev: PGD Starše, PGD Zlatoličje, PGD Prepolje,  PGD Trniče ter delavci režijskega obrata in podjetja Gradnje Starše, ki so prebivalce oskrbeli z vrečami, danes pa nadaljujejo s črpanjem vode iz poslopij.

Več fotografij najdete v galeriji na Facebooku: S srcem za občino Starše

Oglejte si tudi