Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Koncert vokalne skupine PGD Zlatoličje

V soboto, 11. februarja 2023 je vokalna skupina PGD Zlatoličje organizirala v telovadnici OŠ Starše koncert, posvečen 10 letnici svojega delovanja. Ta jubilej smo želeli obeležiti že v letu 2021, ko smo dejansko imeli 10 let delovanja,  vendar nam je to preprečil COVID. Na koncertu je sodelovalo 10 pevskih skupin v različnih sestavah iz našega domačega okolja in sosednje Hrvaške, pri čemer so prevladovali ženski glasovi in otroški glasovi otroških pevskih zborov OŠ Starše in OŠ Starše podružnica Marjeta. Celoten program je popestril harmonikar Amadej Buček. Ob koncu koncerta je zazvenela skupna pesem V dolini tihi je vasica mala ob spremljavi harmonike, kar je občinstvo posebej navdušilo  in jo nagradilo z dolgim aplavzom. Ta pesem je kot nekakšna himna zborovskega petja.

Za uspešno izvedbo koncerta se posebej zahvaljujemo občini Starše in županu g. Stanislavu Greifonerju, ki je prevzela pokroviteljstvo koncerta in v veliki meri omogočila, da smo koncert sploh lahko izvedli. S sodelovanjem delavcev občinske uprave s podporo župana, posebej ga. Terezije Mohorko, ga. Vide Golob in ga. Suzane Hvalec smo pripravili vzorne zahvale za vse sodelujoče in določene posameznike naše vokalne skupine ter protokolarna darila izvajalcem koncerta.

Zahvaliti se želimo moderatorki koncerta ga. Katarini Trstenjak, ki je na svojstven način povezovala koncert s predstavitvijo vseh izvajalcev koncerta in fotografu g. Boštjanu Selinšek za pripravo kvalitetnih slik celotnega poteka koncerta. Iskrena hvala gre tudi OŠ Starše za nudenje prostora prireditve in učilnic, v katerih so bili nastanjeni nastopajoči pred svojim nastopom ter pogostitev nastopajočih ob koncu koncerta. Zahvaliti se želimo tudi vsem donatorjem koncerta in nenazadnje številnemu občinstvu, ki je s prostovoljnimi prispevki obogatilo našo blagajno. Posebej smo bili  veseli polne dvorane občinstva, kar je dokaz, da naši občani želijo tovrstne kulturne prireditve. Nenazadnje gre zahvala tudi g. Marjanu Hercegu, ki je zagotovil kvalitetno ozvočenje koncerta, ga. Maji Šolar za pripravo odra in PGD Zlatoličje za redarstvo koncerta in sprejem udeležencev koncerta.

Uspešna izvedba koncerta nam daje motivacijo in novi zagon, da ohranjamo kulturno izročilo slovenskih ljudskih pesmi.

Oglejte si tudi