Logo MojaObčina.si

Starše

DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
8°C

Občina Starše bo brezplačno zagotovila 4.500 kom zaščitnih mask

Župan Občine Starše Bojan Kirbiš je prisluhnil pobudi članice Društva Ajda Starše Ireni Šerdoner, ki je predlagala, da bi članice društva šivale maske. S predsednico Društva Ajda Starše Janjo Golob sta sklenila dogovor, da bodo članice društva in ostali prostovoljci šivali maske. Župan je najprej naročil šivanje 2.000 mask, ker pa želi zaščititi vse občane in občanke Občine Starše je dodatno naročil še 2.500 zaščitnih mask zunanjemu izvajalcu.

 

Vse stroške materiala bo pokrila Občina Starše, maske bodo sešile članice Društva Ajda Starše in prostovoljci, ki niso člani društva. Ob dogovoru je župan Kirbiš poudaril, kako pomembno je za razvoj stopiti skupaj, še posebej v kriznih časih epidemije in se zahvalil članicam društva in prostovoljcem za nesebično pomoč pri zaščiti so občanom ter dodal: »Takšne akcije nas povezujejo, naj bo tudi tako po epidemiji.

Še enkrat hvala vsem, ki v teh težkih časih pomagate našim občanom, še posebej tistim iz ranljivejših skupin. S tem ukrepom bomo skupaj z društvi poskrbeli za zaščito vseh občank in občanov.

 

Do sedaj smo že najbolj potrebnim in ranljivejšim skupinam razdelili okrog 900 mask.

 

Ko bodo te dodatne maske končane pa bomo skupaj s poveljnikom civilne zaščite Ivanom Paveom in predsedniki Krajevnih skupnosti poskrbeli, da bodo zaščitne maske prišle do vseh občank in občanov. Še enkrat se zahvaljujem vsem, ki ste pristopili k šivanju in nabavi mask, še bolj zato, ker vemo, da maske v takšnih količinah niso dobavljive in seveda, kar je tudi prav, imajo prednost pri dobavi zdravstvene ustanove.

 

V občini so s strani Uprave za zaščito in reševanje prejeli 350 mask za enkratno uporabo. Nabavili so tudi zaščitne rokavice in razkužila. Zaščitno opremo so razdelili ranljivi skupini občank in občanov, trgovini Jager in Marketu Trniče, Zadrugi Starše, Petrolu, podjetju Gradnje Starše, pogrebnemu moštvu, Veterinarski ambulanti Miran Zorin in prostovoljnim gasilskim društvom v občini.

  

Tudi Civilna zaščita Starše je nekaj opreme prejela za svoje potrebe. Do nedelje bomo razdelili 4.500 mask in približno 120 paketov humanitarne pomoči, za katere pa skrbijo Društvo prijateljev mladine in Krajevne organizaciji Rdečega križa Marjeta in Starše.

 

Ostanite doma in bodite zdravi!

 

➡️➡️Dodatne informacije:
Župan Občine Starše Bojan Kirbiš
Telefon: 041 624 562
Občina Starše

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi