Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Napolnite mobilni telefon brez da ga vzamete iz torbice

Brezžično polnjenje mobilnih telefonov postaja letos vse bolj priljubljeno. Novi mobilniki vseh glavnih znamk posegajo po tej tehnologiji. Pri Intelu za naslednje leto načrtujejo čipovlje, s katerim naj bi brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav postalo dosegljivo prav vsakemu uporabniku elektronskih naprav.
Inženir Dana Salcreda je pripravil idejno zasnovo za torbico, v katero le vstavimo pametni mobilni telefon in njegova baterija se prične takoj brezžično polniti. Novost bo za polnjenje koristila prednosti indukcije. Polnjenje mobilnih naprav naj bi bil mogoče do razdalje 15 centimetrov, izkoristek naj bi znašal okrog 85 %. Torbica Everpurse bo kot nalašč za prenos, saj naj bi tehtala komajda 170 gramov. Za polnjenje baterije bo v napravo potrebno vstaviti poseben vstavek.  

 

Združljiva naj bi bila s pametnimi mobilnimi telefoni Apple iPhone 4 in iPhone 5 ter Samsung Galaxy S3. Če bo novost zaživela, bo v bližnji prihodnosti na voljo še za lastnike preostalih priljubljenih modelov pametnih mobilnih telefonov. Torbice naj bi bile na voljo v številnih barvnih odtenkih, in sicer v rdeči, vijolični, oranžni, črni, rjavi, bež, rožnati in rumeni barvi.

 

Projekt Everpurse je na spletnem portalu Kickstarter že zbral potrebna finančna sredstva. Tržna vrednost torbice Everpurse se bo onkraj luže gibala okoli preračunanih 135 €. Za usnjeno različico bo potrebno odšteti preračunanih 178 €. Prve torbice za brezžično polnjenje pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone 4 in iPhone 5 bodo naprodaj že marca. Nekaj mesecev kasneje bo na voljo še različica za Samsung Galaxy S3.

 

Vir: MojPrihranek

Oglejte si tudi