Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Izdelovanje adventnih venčkov in druženje v gasilskem domu

Prazniki že trkajo na vrata in adventnega časa si brez venčka več ne predstavljamo. Da pa bi bilo izdelovanje le-teh zanimivejše in zabavnejše, smo ženske v PGD Središče ob Dravi v petek, 23. novembra 2012, organizirale druženje ob izdelovanju adventnih venčkov.
Ni presenetljivo, da so pri ustvarjanju bile udeleženke le ženske, nekatere pa so s seboj pripeljale tudi otroke. Ko so prišle prve ustvarjalke, so si izbrale najljubši material in pričele z delom. Uporabljale so naravne materiale (trse, storže, mah, želode, drevesno lubje), ki smo ga predhodno nabrale članice gasilskega društva, nekaj materiala pa so imele s seboj (svečke, okraske). Ženske so si lahko izmenjale ideje, si med seboj pomagale, poklepetale o novostih. Družba je bila zelo raznolika: od najmlajših in mladine, do starejših krajank in članic drugih društev (PGD Obrež, TD Središče ob Dravi, PGD Vitan – Kog).

Zbranih nas je bilo okrog 50. Ob pecivu (nekaj so ga spekle tudi obiskovalke), kavi, čaju, kuhanem vinu in dobri družbi pa je tudi čas hitro minil. Nastali so čudoviti izdelki, takšnih in drugačnih oblik in velikosti: veliki, okrogli, zlati, zasneženi … Venčke smo si ogledali, podali svoja mnenja ter jih seveda tudi fotografirali.

Člani in članice gasilskega društva Središče smo zelo zadovoljni z udeležbo, presenečeni nad kreativnostjo in ustvarjalnostjo rok naših krajank, zato upamo, da se v takem lepem številu vidimo tudi prihodnjič. Hkrati pa bi se radi zahvalili vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji in sami izvedbi dogodka.

Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

 

Eva Jordanovski, članica PGD Središče ob Dravi

Oglejte si tudi