Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

ZELENA LUČ ZA OBČINSKO POMOČ TUDI V SODRAŽICI

Občinski svet Občine Sodražica se je včeraj sestal na svoji 11. redni seji, ki je bila tokrat v dvorani gasilskega doma PGD Sodražica. Na seji, ki je združila dve načrtovani seji, in sicer zaradi epidemije prestavljeno sejo s konca aprila in redno junijsko, je občinski svet obravnaval 13 točk dnevnega reda. Med najpomembnejšimi zadevami je Odlok o ukrepih pomoči gospodarstvu zaradi epidemije Covid-19, ki so ga svetniki po nujnem soglasno sprejeli. Odlok predstavlja pravno podlago za pripravo paketa pomoči nekaterim segmentom malega gospodarstva, ki naj bi ga epidemija tudi najbolj prizadela. Drugi del predstavlja prelongacijo nekaterih obveznosti davčne narave (povišanje NUSZ) za eno leto. Pomoč se načrtuje v letu 2021, saj se letos izvaja že obsežni programi državne pomoči. Občina ima sicer omejen obseg možnih ukrepov, potrebno pa je tudi upoštevati evropska pravila de minimis in preprečevati možnosti dvojnega financiranja. Konkreten program (ukrepi) in višina sredstev bosta določena s pravilnikom, predvidoma jeseni.

Občinski sveta je obravnaval tudi zaključni račun za leto 2019, se seznanil z letnimi poročili Medobčinskega inšpektorata in redarstva in javnih podjetij Hydrovod in Komunala. Obravnaval je tudi poročilo o ukrepih v času epidemije na območju občine. V nadaljevanju je obravnaval tudi novelo Pravilnika o določanju plač in drugih prejemkov občinskih funkcionarjev, članom nadzornega odbora, volilne komisije in članov delovnih teles občinskega sveta in župana, s katero se je uredilo področje delovanja občinskega štaba CZ, ki je bilo do sedaj še neurejeno.

Poleg obravnave vlog občanov je občinski svet zaključil sejo s pobudami in vprašanji svetnikov (svetnik Prijatelj je podal pobudo za nadaljevanje komasacijskih postopkov) in z odločitvijo o začetku postopka poimenovanja stavbe na naslovu Trg 25. maja 15 (nekdanja zadružna trgovina), kamor se poleti seli tudi enota knjižnice Mikova hiša, v Krekov dom.

Oglejte si tudi