Logo MojaObčina.si

Sodražica

JUTRI
7°C
5°C
PET.
6°C
2°C
2164

Slovenska vojska organizira med 18. in 29. oktobrom mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost 21 tudi na območju občine Sodražica

Slovenska vojska med 18. in 29. oktobrom, v podporo predsedovanju Republike Slovenije Svetu EU, organizira skupno mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost – DRM2 EX21 (angl. Disaster Relief and Military Mobility). Osrednja vaja sil Slovenske vojske v letu 2021 je namenjena krepitvi pripravljenosti Slovenske vojske za sodelovanje v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Republiki Sloveniji ter povezovanju na področju zagotavljanja varnosti z državami članicami EU, pridruženimi partnericami, zmogljivostmi Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter pomembnimi podjetji na področju mobilnosti in logistike (Luka Koper, DARS, Slovenske železnice).

V vaji bo sodelovalo 20 držav EU in partnerskih držav. Izvajala se bo na območju trinajstih slovenskih občin, med njimi tudi v Sodražici. Pri nas se bo izvedla na vodotoku Bistrica pri Lipovškemu mostu, kjer se bo simulirala porušitev mostu in postavitev lansirnega mostu za prehod enot. Več v izjavi za javnost SV.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi