Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Slovenska vojska organizira med 18. in 29. oktobrom mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost 21 tudi na območju občine Sodražica

Slovenska vojska med 18. in 29. oktobrom, v podporo predsedovanju Republike Slovenije Svetu EU, organizira skupno mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost – DRM2 EX21 (angl. Disaster Relief and Military Mobility). Osrednja vaja sil Slovenske vojske v letu 2021 je namenjena krepitvi pripravljenosti Slovenske vojske za sodelovanje v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Republiki Sloveniji ter povezovanju na področju zagotavljanja varnosti z državami članicami EU, pridruženimi partnericami, zmogljivostmi Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter pomembnimi podjetji na področju mobilnosti in logistike (Luka Koper, DARS, Slovenske železnice).

V vaji bo sodelovalo 20 držav EU in partnerskih držav. Izvajala se bo na območju trinajstih slovenskih občin, med njimi tudi v Sodražici. Pri nas se bo izvedla na vodotoku Bistrica pri Lipovškemu mostu, kjer se bo simulirala porušitev mostu in postavitev lansirnega mostu za prehod enot. Več v izjavi za javnost SV.

Oglejte si tudi