Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

PROSTOFER tudi v Sodražici

Občina Sodražica je že septembra podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža o pristopu k projektu Prostofer. Danes pa se je začelo zares, saj so predstavniki Zlate mreže pod koordinacijo Mihe Bogataja izvedli že prvo usposabljanje prostovoljcev – šoferjev, ki so se prijavili, da sodelujejo kot šoferji (vozniki) v tem projektu. Ob 14. uri je sledil slovesen prevzem vozila, ki ga je občini doniral domačin Franc Vesel. S tem smo tudi uradno obeležili pričetek projekta oz. programa Prostofer v občini Sodražica. Redni program – vožnje se bodo za uporabnike sicer začele izvajati s ponedeljkom, 18. 11. 2019.

 

Starejši, ki potrebujete prevoz do zdravniške oskrbe, do javnih ustanov ipd., pa nimate drugih možnosti prevoza, lahko torej od ponedeljka, 11. 11. 2019, pokličete na brezplačno številko 080 10 10 in se dogovorite za datum in uro prevoza.

Za prevoz bodo v okviru organizacije zavoda Zlata mreža poskrbeli prostovoljni šoferji iz območja naše občine.

 

Komu je namenjen PROSTOFER?

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do  javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Kako deluje PROSTOFER?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Oglejte si tudi