Logo MojaObčina.si

Sodražica

DANES
14°C
12°C
JUTRI
20°C
12°C
2164

ODLIČNI PSOGLAVSKI DNEVI 2022 SO ZA NAMI

Sodražica je bila minuli konec tedna po dveh letih premora ponovno v znamenju Tržnega dne in Psoglavskih dni. Petkova Psoglavska noč je postregla predvsem oboževalcem pop in rock glasbe, saj smo poleg treh odličnih domačih bendov (Zakon, K-rocks in Duble Truble) gostili legendarni Big Food Mama. Dan športa v soboto je zaznamovalo igrivo in športno vzdušje in veliko zanimanje ljudi. Večer na trgu so oblikovali vedno odlični sodraški tamburaši, ki so postregli tudi z nekaj novimi priredbami, ter člani Mladinskega kluba Sodražica, ki so poskrbeli za hudomušno popestritev.

Krona prireditve je nedeljski Tržni dan, ki je na sejemskem prizorišču ponudil pestro izbiro prikazov in robe izdelovalcev iz vrst rokodelcev in domače ter umetnostne obrti in številnih drugih ponudnikov. Sejem so obogatile tudi zanimive delavnice za otroke, v sodelovanju z ribniškim Rokodelskim centrom, sodraško šolo in Branetom Koširjem (Orglekids) ter program za otroke in mladino, ki ga je pripravil MKS. Predvsem pa ga je obogatil bogat prireditveni program.

Uradno odprtje je po predstavitveni povorki in županovem pozdravu počastil slavnostni govornik Miran Mihelič, generalni direktor Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki je pohvalil organizacijo prireditve in skrb za ohranjanje dediščine in izročila, kar predstavlja tudi priložnost za razvoj. Odprtju je sledil bogat kulturni program, kjer so med drugim nastopili Anamanka, šaljivi upokojenki Olga in Milka, sodraške mažoretke, harmonikaši iz Kluba harmonikarjev Urška, folklorna skupina Grmada in Ribniški pihalni orkester. Po uradnem delu pa so navzoče zabavali Kranjci, popoldne pa prenovljeni ansambel Roka Žlindra.

Vrnitev trodnevne prireditve v Sodražici je uspela, zaznamovali pa so jo izjemen obisk in pester ter bogat kulturni, etnološki, rokodelski, športni in tudi zabavni program, česar ne bi zmogli brez odlične organizacije vodstva Turističnega društva, sodelovanja različnih društev in pomoči več kot sto prostovoljcev.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi