Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Občina Sodražica do leta 2035 in Vaš prispevek

Kako vidite občino Sodražica leta 2035? Kaj bomo naredili, da bomo to uresničili, in kako? Kakšni so naši razvojni cilji?

Na ta in še mnoga vprašanja želimo skupaj z vami  poiskati odgovore in si zastaviti cilje, zato smo se odločili, da pristopimo k izdelavi razvojne strategije občine Sodražica. Za izvedbo tega smo se povezali z Razvojnim centrom Novo mesto, ki opravlja razvojne naloge v regiji Jugovzhodna Slovenija in ima ustrezne izkušnje in reference pri izdelavi strateških in razvojnih dokumentov. V procesu izdelave naše strategije razvoja se bomo tako v prihodnjih mesecih srečevali z njihovimi sodelavci, ki nas bodo vodili in usmerjali pri nastajanju tega dokumenta.

Strategija razvoja občine Sodražica predstavlja strateški dokument občine in bo vodilo k uresničevanju skupne vizije razvoja občine do leta 2035, ki si jo bomo zapisali. Pomemben del priprave strateškega dokumenta pa je Vaš prispevek. Pravzaprav je ta nujen v vseh fazah izdelave strategije. Za začetek smo pripravili anketni vprašalnik, ki je namenjen razumevanju stanja, kot ga vidite občanke in občani, nekoliko pa sprašuje tudi po prihodnjih usmeritvah delovanja. Anketni vprašalnik in vaši odgovori ter pogledi, ki nam jih boste zaupali, bodo služili pri oblikovanju in izvajanju javnih politik, za katere skrbi Občina Sodražica. Občina izvaja številne storitve splošnega, družbenega in gospodarskega pomena, zato želimo zaobjeti čim širši krog pogledov. Vprašalnik je namenjen osebam starim 15 let ali več, ki imate stalno ali začasno prebivališče v občini Sodražica. En prebivalec izpolni en vprašalnik. Rezultati bodo proučeni in predstavljeni anonimno. Na vprašalnik lahko odgovarjate preko spleta, na povezavi »https://tinyurl.com/SROS35«, v fizični obliki pa lahko izvod vprašalnika prevzamete v prostorih Občine Sodražica ali v elektronski obliki na www.sodrazica.si. Izpolnjen vprašalnik prosimo oddajte osebno na Občini ali ga pošljite na naš naslov OBČINA SODRAŽICA, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica ali na spletni naslov obcina@sodrazica.si. Odzive želimo zbrati do ponedeljka, 15. 5. 2023.

Z namenom, da bi skupaj učinkovito oblikovali razvojne cilje in definirali ukrepe,

vabimo zainteresirano javnost na delavnico, ki bo

v sredo, 10. maja 2023, ob 18. uri v dvorani gasilskega doma v Sodražici.

Župan Občine Sodražica, mag. Blaž Milavec

Oglejte si tudi