Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

OB PRAZNIKU OBČINE PODELJENA PRIZNANJA IN NAGRADE

V soboto je Občina Sodražica praznovala svoj praznik. Že v petek, 29.10.2021, je bila praznična proslava, kjer so bila podeljena priznanja, nagrade in nazivi častnih občanov za leti 2020 (odpadlo zaradi epidemije) in 2021. Priznanja za leto 2020 so prejeli Mladinski klub Sodražica, ZB Borcev za vrednote NOB Ribnica, Krajevna organizacija Sodražica in Dominika Arko. Zlata plaketa je bila podeljena Oktetu Gallus. Naziv častnih občanov sta ob 50. letnici glasbenega delovanja in ustvarjanja prejela Franc in Bernarda Mihelič. Za leto 2021 pa so bila najprej podeljena županova priznanja, in to: Pii Vesel in Ekipi U 17 ŠD Extrem ter mag. Ludviku Miheliču in uredništvu knjige Sodraških 800. Priznanja so prejeli Barbara Hočevar, Renata Troha in Jan Knavs, zlato plaketo pa Brane Košir. Častni občan je postal Jože Košmrlj. V uvodnem delu proslave je spregovoril župan mag. Blaž Milavec, ki je orisal dogajanje med epidemijo, delo občine v preteklih dveh letih in nakazal poglavitne poudarke dela v prihodnje.

Slavnostni program, ki ga je vodila Nadja Zobec Krže, so obogatili še Tamburaški orkester Sodražica in učenci Glasbene šole Ribnica. Večer pa je s svojim izjemnim glasbenim prispevkom zaokrožila Ylenia Zobec s svojim bendom. Celotno prireditev si lahko ogledate na naslednji povezavi in na programu televizije R kanal.

Občinski praznik je s svojimi gosti (Pihalni orkester Ribnica in Umetniška skupina MKS) obogatila tudi Vokalna skupina Koral, ki je v sodelovanju z občino pripravila priložnostni koncert v soboto, 30.10.2021, zvečer.

Oglejte si tudi