Logo MojaObčina.si

Sodražica

JUTRI
32°C
19°C
PET.
35°C
17°C
2164

Minister Vizjak si je ogledal gradnjo vodovoda v Zamostcu

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je danes obiskal našo občino, skupaj s podpredsednikom DZ RS, poslancem Jožetom Tankom. Osrednji del obiska je bil namenjen ogledu investicijskega projekta Oskrba s pitno vodo Sodražica II, v okviru katerega se gradi novo vodovodno omrežje v naselju Zamostec.

Investicija, vredna dobrih 350.000 evrov, se sofinancira tudi iz evropskega kohezijskega sklada, odobrena pa je bila s strani MOP ravno v času ministra Vizjaka. S tem projektom v občini Sodražica zaokrožujemo ureditev oskrbe s pitno vodo na pretežnem območju občine. V zadnjih letih smo namreč uspeli na javni vodovod dodatno priključiti skoraj četrtino prebivalstva, tako, da sedaj znaša delež prebivalstva, ki se oskrbuje iz javne vodooskrbe, preko 90 %.

Po ogledu gradbišča se je minister ustavil še na Občini, kjer je z županom, podžupanom in direktorji javnih podjetij govoril o lokalni problematiki, zlasti o nadaljevanju investicij v kanalizacije ter vodovode in dolgotrajnosti sprejemanja občinskih prostorskih načrtov ter urejanju vodotokov.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi