Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

MINISTER JANEZ CIGLER KRALJ OBISKAL SODRAŽICO

Minister za delo, socialne zadeve, družino in enake možnosti je včeraj obiskal našo občino. Najprej je ustavil v Pletilnici d.o.o., kjer se je srečal z vodstvom podjetja in si ogledal proizvodnjo žičnih tkanin in specialnih filtrov. Ob tem velja omeniti, da je sicer podjetje s tradicijo preko sto let danes zelo uspešno v svoji panogi in perspektivno. Vodstvo podjetja z mladim direktorjem Evgenom Zajcem zastavlja smele korake širjenja poslovne dejavnosti, pri čemer ne gre pozabiti, da ob tem povečuje tudi število zaposlenih. Vključuje se tudi v zaposlovanje ranljivih skupin.

Po ogledu Pletilnice sta ministra sprejela župan Blaž Milavec in podžupan Andrej Pogorelc ter mu predstavila občino in izzive, ki stojijo pred njo. Še posebej je izpostavil željo po pridobitvi ustanove za dolgotrajno oskrbo starejših in mu predstavila načrte občine za takšen dom in začrtano pot za dosego projekta. Minister je pojasnil, da se v okviru programa za okrevanje in razvoj načrtuje podpora tudi tovrstnim projektom. Občina namreč pripravlja projekt za dom oz. enoto doma, kjer bi se izvajala oskrba starejših v manjši skupnosti, nekoliko bolj odprtega tipa, z možnostjo dnevnega varstva. Stekli so tudi pogovori s potencialnim izvajalcem teh storitev.

Minister je obiskal še enoto socialno varstvenega zavoda Prizma Ponikve v Sodražici, kjer so ga prijazno sprejeli varovanci z delavci zavoda. Delo zavoda in njihov vsakdanjik je ministru predstavila direktorica Špela Selan, minister pa se je pogovoril tudi z varovanci in zaposlenimi. Pohvalil je delo, ki ga izvajajo v zavodu in bil vesel, da so ti ljudje lepo sprejeti tudi v lokalnem okolju.

Oglejte si tudi