Logo MojaObčina.si

Sodražica

JUTRI
12°C
4°C
NED.
10°C
-1°C
2164

ČASTNEMU OBČANU LUDVIKU ZAJCU V SLOVO

V začetku leta nas je presunila vest o smrti častnega občana Občine Sodražica in dolgoletnega predsednika Krajevne skupnosti Sodražica Ludvika Zajca. Rojen je bil 14. 12. 1930 v Globeli, od koder izvira njegova družina. Po preselitvi v Sodražico, kjer sta skupaj z ženo Marijo ustvarila družino, je deloval kot marljiv in uspešen obrtnik. To ga je zaznamovalo za celo življenje, saj si je ves čas zavzemal in prizadeval za povezovanje obrtnikov na ribniškem območju. Bil je med ustanovitelji obrtniškega združenja, ki je potem preraslo v območno obrtno zbornico, in tudi eden njenih prvih predsednikov. Poleg zavzemanja za obrtnike in obrtništvo, je bil zaradi svoje povezovalnosti, strpnosti in preudarnosti, zlasti pa gospodarnosti, več kot primeren človek za vodenje domače, sodraške krajevne skupnosti. Več kot desetletje je tako opravljal dolžnosti predsednika krajevne skupnosti Sodražica. Kot predsednik krajevne skupnosti si je tako vedno prizadeval, da so se zagotavljali osnovni pogoji za bivanje, šolanje in delo v domačih krajih. Poleg tega je opravil še mnoga druga, velikokrat javnosti manj vidna dela in prizadevanja za skupno dobro, razvoj in rast Sodražice in njenih vasi.

Ludvik Zajc je svoje delo, ki je bilo povečini prostovoljno, opravljal z velikim zadovoljstvom. Zaradi svoje skromnosti ni nikoli iskal kakšne posebne pozornosti in izpostavljenosti, saj so mu bili doseženi uspehi največje plačilo. A dobra dela in prizadevanja ostajajo in, ker gradijo nov, lepši in še boljši svet, ne smejo ostati neopažena. Življenje in dela Ludvika Zajca so pomemben in svetel del te naše zgodovine. Zato mu je leta 2006 Občina Sodražica tudi podelila najvišje občinsko priznanje – naziv častni občan.

Pokojnemu častnemu občanu se bo v imenu Občine Sodražica poklonila delegacija pod vodstvom župana mag. Blaža Milavca, podžupana Andreja Pogorelc in predsednika Krajevnega odbora Sodražica Franca Vesela. Občinski svet Občine Sodražica pa se ga bo na naslednji seji spomnil z minuto molka v njegov spomin.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi