Logo MojaObčina.si

Sodražica

DANES
17°C
12°C
JUTRI
21°C
8°C

Pametne vasi v Sodražici - sredstva EU za poseljeno, obdelano in privlačno podeželje

Organizator: Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) in Občina Sodražica
Vstopnina: Vstop prost

 

V petek, 14. februarja 2020, ob 18. uri vas vabimo v dvorano Gasilskega doma Sodražica (Trg 25. maja 5, Sodražica), na omizje Pametne vasi v Sodražici

- sredstva EU za poseljeno, obdelano in privlačno podeželje.

 

Udeležba na omizju je brezplačna in odprta za širšo javnost.

 

Pametne vasi – podeželske skupnosti, ki jih povezuje želja po sodelovanju in razvoju z implementacijo najnovejših tehnologij in konceptov – postajajo resničnost. Evropska unija bo v prihodnjem finančnem obdobju po letu 2021 za njihovo uresničitev namenila sredstva za izboljšanje gospodarskih, socialnih in okoljskih izzivov z uporabo inovativnih rešitev in digitalne tehnologije. Slovenija bi lahko bila s svojimi danostmi pilotna država in zgled ostalim članicam v uvajanju tovrstnih rešitev. Toda, ali bomo znali izkoristiti sredstva in priložnosti, da ohranimo slovensko podeželje poseljeno ter obdelano in hkrati privlačno za podjetnike, obrtnike ter za mlade družine in starostnike? V Sodražici bomo ugotovili, kaj pametnega (smart) že danes počnemo na podeželju in kakšne možnosti za razvoj lahko pričakujemo v prihodnosti.

Predstavili bomo dobre prakse iz lokalnega okolja in spregovorili o pametnih vaseh ter o prihodnosti regije. Predstavitvam bo sledila možnost postavljanja vprašanj sodelujočim ter pogovor ob pogostitvi z dobrotami lokalnih proizvajalcev.

 

Omizje poteka v organizaciji evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) in Občine Sodražica.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi