Logo MojaObčina.si

Sodražica

JUTRI
0°C
-3°C
TOR.
4°C
-3°C

Brezplačne aktivnosti Večgeneracijskega centra SKUPAJ

2164
Organizator: Ljudska univerza Kočevje - Večgeneracijski center SKUPAJ (VGC SKUPAJ)
Na Ljudski univerzi Kočevje so januarja pričeli z izvajanjem aktivnosti v okvirju projekta Večgeneracijski center SKUPAJ (VGC SKUPAJ) katerega vodilni partner je RIC Novo mesto. Projekt VGC je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti, Občine Kočevje in Občine Sodražica.  VGC SKUPAJ predstavlja osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje oziroma širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb naših občanov. Temelj je prenos znanja med generacijami.

Lutke iz filca

1.3.2018 ob 9. uri

Z go. Frančiško Virant bomo izdelovali lutke iz filca. Poigrali se bomo z nitjo, šivanko in barvami filca, ki bodo pričarale pravljične like.

(delavnica bo potekala v prostorih Društva upokojencev na  Občini Sodražica)

 

Osnove kaligrafije

15.3.2018 ob 9. uri

Ga. Frančiška Virant nam bo predstavila osnove kaligrafije. Ob lepopisju bomo  vadili koncentracijo in pisali črke ustvarjalno, igrivo. Tovrstno pisavo lahko uporabljamo za pisanje voščilnic, pisem in vabil.

(delavnica bo potekala v sejni sobi Občine Sodražica)

  

Osnove zeliščarstva

12.4.2018 ob 9. uri

G. Alojz Vidic nam bo predstavil znanje o rastlinah, ki ga mora obvladati vsak, ki se poda na pot uporabe zdravilnih rastlin. Predstavil nam bo pridelavo rastlin na vrtu, njihove zdravilne lastnosti in uporabo.

(delavnica bo potekala v sejni sobi Občine Sodražica)

 

Pogovorna delavnica o odnosih v družini, v naravi

26.4.2018 ob 9. uri

Pogovarjali se bomo o odnosih v družini, partnerstvu, skupnosti in prisluhnili sebi v objemu narave. Sprehodili se bomo po zelenih poteh Sodražice. Delavnico bosta vodili ga. Ivana Milavec in ga. Katarina Arko.

(Zbrali se bomo pred Občino Sodražica)

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!