Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

JUTRI
31°C
18°C
TOR.
32°C
18°C

TINKTURA IZ GLOGA ( Crataegus ) 50ml

TINKTURA IZ GLOGA ( Crataegus ) 50ml


 

Tinktura iz gloga krepi srce in uravnava srčni utrip. Prav tako pomaga pri starostnih poškodbah in vnetju srčne mišice, pri poapnenju žil in pri nervoznih srčnih motnjah. Izboljšuje stanje t.i. menedžerske bolezni z vsemi svojimi motnjami v delovanju srca.

Tinktura iz gloga na splošno umirja živčni sistem, zmanjšuje stres in izboljša spanje.

Že stara ljudstva, od starih Grkov do domorodcev v Ameriki, so poznala zdravilne učinke gloga pri srčnih obolenjih in so ga uporabljala kot napitek za krepitev srca. Sodobno rabo gloga v zdravilne namene je spodbudil irski zdravnik D. Green iz Ennisa, ki je bil zelo uspešen pri zdravljenju srčnih obolenj. Skrbno je varoval sestavo svojega zdravilnega zvarka in šele po njegovi smrti konec 19. stoletja se je izkazalo, da je bil skrivnostni napitek tinktura iz glogovih jagod.


 

Neenakomerno bitje srca občutimo kot nerazložljiv občutek strahu, zadihanost, potenje in bolečino pri srcu. Pomaga Tinktura iz gloga Janeza Javorskega. Pri večjih težavah so priporočljivi kisovi obkladki in pitje mrzle vode. 


 

Oslabelost srca

Srce je najbolj delovna mišica človeškega telesa. Deluje neprekinjeno vse dni našega življenja. Prečrpa velikanske količine krvi (10 litrov na minuto), ki jo, obogateno z energijo in s kisikom, potiska v vsak del organizma in s tem omogoča normalno delovanje vseh organov. Znaki oslabelosti srčne mišice so bolečine v prsih, hitra zadihanost, utrujenost in nenadne slabosti. Srce najbolj okrepi uživanje gloga, ki izboljša črpalno moč, ureja utrip, uravnava pritisk in prekrvitev ter rahlo pomirja. 


 

Potrebno je redno odvajanje vode. S tem, da telo redno izloča tekočino, se zmanjšuje pritisk na srce. Za urejanje odvajanja vode je treba uživati hrano, ki je bogata s kalijem (uravnava delovanje natrija): banane, oreščki, neluščeni riž, krompir, zelje, stročnice, večina sadja itd.

Kakor pri drugih boleznih so tudi pri obolenju srca izredno pomembna čustva. Poškodujejo ga pretirana, zlasti negativna čustva (zavist, škodoželjnost itd.).


 

 

Tinktura iz gloga, ki je nabran na Javorski energijski in učni poti, je naraven, ročno izdelan izdelek iz EKO kmetije Pr Nejc.

Kdor želi srcu dobro, pije Tinkturo iz gloga Janeza Javorskega.


 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi