Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Oblikovanje skupnega turističnega produkta

Šmartno pri Litiji ima velik turistični potencial. Skupaj z Zavodom za turizem Ljubljana se trudimo, da bi kraj postal turistično še bolj prepoznaven in zanimiv. V ta namen je v sredo, 21. septembra, potekala delavnica snovanja skupnega turističnega produkta za območje občine Šmartno pri Litiji.

Udeležence na delavnici je nagovoril župan, Rajko Meserko in direktorica JZ Bogenšperk, Joži Vovk. Na delavnico so bili vabljeni številni ponudniki iz območja celotne občine, saj projekt zahteva skupno sodelovanje pri oblikovanju strategije razvoja in trženja turizma.

Krovna konceptualna nit turistične ponudbe Šmartnega pri Litiji je Valvasor, velik domoljub, ki je želel svojo prelepo domovino predstaviti tujcem. Tudi mi želimo pripraviti zanimivo zgodbo, v kateri bi lahko turisti spoznali kraje J. V. Valvasorja, si ogledali grad Bogenšperk z lokalnimi znamenitostmi, nekatere večje turistične ponudnike naših krajev in se okrepčali s kulinaričnimi dobrotami, pripravljenimi v naših krajih. Šmartno pri Litiji ima številne zanimive zgodbe v čebelarstvu, zeliščarstvu in naravnih energetskih točkah, ki so prav gotovo zanimiva za številne turiste. Trudimo se, da bi bili naravnani čim bolj inovativno, drugačno, edinstveno in drzno, tako da bi gostom omogočili enkratna in nepozabna doživetja.

S povezovanjem in gradnjo skupne turistične zgodbe želimo oblikovati produkt, ki bo zanimiv za številne turiste, ki se nahajajo v Ljubljani, poseči pa želimo tudi izven slovenskih meja.

Oglejte si tudi