Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

NOVA SEZONA 1. LIGE NLB

V NLB Centru inovativnega podjetništva so se pred petkovim začetkom nove sezone Lige NLB zbrali trenerji in igralci vseh dvanajstih moštev, ki so predstavili cilje ter sporočili, da bo najmočnejša slovenska rokometna liga tokrat še bolj zanimiva in izenačena.

 

Liga NLB se s tekmo med novincema Slovanom in Herzom iz Šmartnega začenja v petek ob 18.30, pol ure kasneje bo na sporedu dvoboj med Trimom Trebnjem in Koprom 2013 Veselina Vujovića, medtem ko bodo ostale tri tekme na sporedu v soboto. Deset moštev bo v prvem delu odigralo po 18 tekem, najboljši štirje pa se bodo uvrstili v ligo za prvaka, kjer se jim bosta po nastopih v Ligi SEHA in Ligi prvakov pridružila še Gorenje Velenje in prvak Celje Pivovarna Laško, ki je pred dnevi vnovič osvojil tudi Superpokal Slovenije.

 

Pred začetkom novinarske konference je zbrane nagovorila tudi predstavnica glavnega sponzorja Lige NLB Alenka Rozman: "Vsem klubom želim uspešno sezono, veliko poštenega boja in čim manj poškodb. Držimo pesti za vse in se bomo potrudili, da tudi mi poskušamo za obisk tekem navdušiti čim več gledalcev ter tako narediti igro še bolj zanimivo."

 

IZJAVE PRED ZAČETKOM SEZONE

 

Bojan Čotar, Slovan:

 

"Vsem klubom v novi sezoni Lige NLB želim čim več uspeha ter, da bi se vse izteklo po željah. Mi smo v tej druščini novinci in temu primerni so tudi naši cilji, torej predvsem obstanek v ligi z željo po čim več zmagah. Priprave so potekale normalno, zdravstveni karton je dober, tako da lahko sezono pričakujemo zelo optimistično."

 

Filip Gradišek, Herz Šmartno:

 

"V Šmartnem nismo obremenjeni z rezultatom, saj baziramo na mladih rokometaših, zaradi česar nima smisla izvajati pritiska. Liga NLB je za te fante nagrada, saj bodo lahko spoznali na kakšni ravni so v tem trenutku. Želimo si obstati v ligi, čeprav bo to izjemno težko, a stremeli bomo predvsem k temu, da razvijamo igralce."

 

Sandi Markl, Dobova:

 

"Pri Dobovi ostajamo skromni, saj smo ekipo sestavili na novo in jo tudi zelo pomladili, predvsem pa smo želeli, da je v njej čim več slovenskih rokometašev. Naš cilj je obstanek v Ligi NLB, kar bo zagotovo izjemno težko, a menim, da bomo predvsem na domačem terenu trd oreh za vsakogar. V minuli sezoni so se pri Dobovi ukvarjali s precej poškodbami, zato si želim, da tokrat fantje ostanejo bolj zdravi."

 

Saša Prapotnik, Jeruzalem Ormož:

 

"Naš cilj je biti v sredini lestvice, poskusili pa bomo napasti četrto mesto, ki pelje v ligo za prvaka. Upam, da ne bomo imeli toliko poškodb kot v minuli sezoni in da bomo na tribune privabili čim več navijačev."

 

Roman Šavrič, Trimo Trebnje:

 

"V tej sezoni imamo visoke cilje in želimo biti konkurenčni za uvrstitev na prva štiri mesta, ki vodijo v ligo za prvaka, obenem pa se zavedamo, da bodo za nas konkurenti prav vsi. Liga NLB bo izjemno izenačena, saj se je kakovost ekip dvignila in verjamem, da bo zelo zanimiva za vse."

 

Luka Žvižej, Maribor Branik:

 

"Prvi cilj naše ekipe je uvrstitev v ligo za prvaka, potem pa boj za čim višja mesta, kar v minuli sezoni klubu, ki je bil sicer drugi v slovenskem pokalu, ni uspelo. Odkrito gremo v lov na zgornji del lestvice, kjer želimo tudi ostati."

 

Mirko Skoko, Krka:

 

"Pred začetkom nove sezone Lige NLB smo dobro trenirali in smo pripravljeni, obenem pa upamo, da bomo tokrat končali kakšno mesto višje, kot v minuli sezoni. Klub je zapustilo pet igralcev, pripeljali smo le dva nova, vse ostale pa smo članski ekipi priključili iz zelo dobrega mladinskega pogona, kar naših ambicij ne spreminja."

 

Robert Beguš, Urbanscape Loka:

 

"V novi sezoni Lige NLB si želimo čim višje uvrstitve, obenem pa uveljavitev čim večjega števila mladih igralcev, saj smo jih članski ekipi priključili kar sedem. Na prve tekme smo odlično pripravljeni."

 

Vanja Kralj, Koper 2013:

 

"Pred začetkom Lige NLB smo zelo optimistični in si želimo ponoviti rezultate z minule sezone, kar mislim, da je izvedljivo. Naša mlada ekipa je zdaj eno leto starejša, zapustila sta jo dva igralca, pripeljali pa smo enega in upam, da bo to delovalo. Obenem upam, da bomo marsikomu zagrenili življenje in, da bomo imeli polno dvorano."

 

Siniša Markota, Riko Ribnica:

 

"Naša ekipa je glede na minulo sezono precej spremenjena, saj so nekateri nosilci odšli, pripeljali pa smo nekaj novih igralcev, zaradi česar potrebujemo še malo časa, da se uigramo. Nik Henigman, edini reprezentant, ki je ostal v Ribnici, je zaradi poškodbe s treningi začel šele pred tremi dnevi, tako da bomo potrebovali precej časa, da ga spravimo v optimalno stanje. Osnovni cilj je uvrstitev v ligo za prvaka, potem pa bomo razmišljali dalje. Vsem trenerjem želim veliko sreče, razen na tekmah proti nam."

 

Željko Babić, Gorenje Velenje:

 

"Klubske in moje ambicije so v tej sezoni Lige NLB velike, saj želimo postati prvaki, zato bomo naredili vse, da nam uspe. Liga bo zagotovo zelo zanimiva, saj je v njej veliko odličnih trenerjev in igralcev, tako da pričakujem precej bolj izenačen boj. Mi imamo dobro ekipo, saj je klub naredil zelo dobro selekcijo, zdaj pa je na meni, da svoj posel opravim kakovostno."

 

Branko Tamše, Celje Pivovarna Laško:

 

"Vsem klubom se zahvaljujem za odlično delo v mlajših kategorijah in proizvajanje mladih igralcev, ki leto za letom na mednarodni ravni kažejo, da je slovenska stroka kakovostna. Naša ekipa je pred novo sezono doživela veliko sprememb, saj je odšlo kar sedem igralcev, večinoma nosilcev igre. Sestavili smo mlajše moštvo, igralci, ki so ostali, pa so obuli še večje čevlje. Komaj čakam, da se Liga NLB začne, saj menim, da bo zelo izenačena in napeta ter da bomo imeli v končnici težko delo, kar je pohvala za vse, ki delamo v slovenskem rokometu. Naš cilj je naslov prvaka, kar je veliko laže reči kot narediti, a verjamem, da nam bo z veliko treninga to uspelo."

 

LIGA NLB, 1. KOLO

 

Petek, 8. septembra, ob 18.30:

SLOVAN : HERZ ŠMARTNO

 

Ob 19.00:

TRIMO TREBNJE : KOPER 2013

 

Sobota, 9. septembra, ob 19.00:

JERUZALEM ORMOŽ : RIKO RIBNICA

DOBOVA : URBANSCAPE LOKA

 

Ob 20.00:

KRKA : MARIBOR BRANIK

Vir: Rokometna zveza Slovenije

Oglejte si tudi