Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Delitev točk na sosedskem derbiju

RD HERZ ŠMARTNO – RK SVIŠ IVANČNA GORICA       33 : 33 (20 : 20)

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 250, sodnika: Brstin Kavalar in Silvo Košir, delegat: Gregor Pirc.


Herz Šmartno:
Ribarič 8, Zakonšek, Sadar 1, Justin, Bahovec 4, Šmejc 6, Luka Poglajen, Muratovič (12 obramb), Žan Pregelj, Cirar 2, Bučar, Urankar (0 obramb), Avsec 10, Močnik 2, Kukovica (0 obramb), Lachaal. Trener: Filip Gradišek.


SVIŠ Ivančna Gorica:
Tekavec, Zavodnik 6, Hrovat, Pekeč (0 obramb), Simon Stopar 5, Bevec 2, Knez, Pekolj, Matej Košir 3, Pirnat, Slapničar (11 obramb), Šega (0 obramb), Furdi, Gašper Stopar 7, Corel 7, Matic Košir 3. Trener: Miloš Aksentijevič.


Sedemmetrovke:
Herz Šmartno 6 (6), SVIŠ Ivančna Gorica 5 (3).

Izključitve: Herz Šmartno 4 minute, SVIŠ Ivančna Gorica 12 minut.

Diskvalifikacija:


V Šmartnem se je odvijal pravi sosedski derbi, ki je na koncu postregel z objektivno pošteno delitvijo točk. Tokrat domači trener Filip Gradišek ni mogel računati na nekaj igralcev, med zadnjimi poškodovanimi je bil tudi prvi strelec Tilen Strmljan. V prvem polčasu smo videli hitro igro na obeh straneh. Do izida 10:10 je bilo srečanje povsem izenačeno, nato pa so gostje uspeli povesti s tremi zadetki prednosti, ter tudi pred koncem polčasa vodili z 17:20. Domača ekipa je z borbeno igro do polčasa uspela izenačiti na 20:20. Kar 40 zadetkov v prvem polčasu, s tem, da sta tudi oba vratarja imela kar nekaj obramb. V drugem polčasu smo videli še bolj izenačeno srečanje, domača ekipa je uspela povesti z 29:27, imela priložnosti za višjo razlika, ampak ni uspela zadeti. Gostje so to izkoristili in z delnim izidom 0:4 devet minut pred koncem povedli 29:31. Sledila je napeta končnica, pri obeh ekipah se je nekajkrat »zatresla« roka, domači so kljub vsemu uspeli ujeti rezultat ter izenačili na 32:32. Dobre pol minute do konca je šmarska ekipa preko najboljšega igralce tekme, Jake Avsca, povedla z 33:32. Gostje so vzeli še tretjo minuto odmora, ter nekaj sekund prek koncem uspeli izenačiti, strelec je bil Matevž Corel.

Oglejte si tudi