Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Učenke OŠ Šmartno pri Litiji - dvakratne državne prvakinje

Učenke Osnovne šole Šmartno pri Litiji so postale dvakratne državne prvakinje. Novica, ki sama po sebi ni zelo nenavadna, saj je gotovo še nekaj šol v Sloveniji, ki so dosegle podoben ali celo večji uspeh. Postane pa zanimivejša, če povemo, da so dekleta postala državne prvakinje v rokometu in nogometu. Najzanimivejše ob tem pa je dejstvo, da gre praktično za isto ekipo deklet.
Šolska športna tekmovanja so pomemben del vzgojno-izobraževalnega dela. Šport v šoli je dobra priložnost za druženje ter povezovanje šole, učencev, staršev ter klubov in društev v kraju. Šolska športna tekmovanja vodi in koordinira Zavod za šport RS Planica v sodelovanju s panožnimi zvezami, klubi in šolami.
Ekipo deklet, ki so postala najboljše rokometašice v kategoriji osnovnih šol, sestavlja osem učenk 9. razreda, ki trenirajo v ŽRD Litija, pod vodstvom trenerke, nekdanje rokometašice, Tanje Oder. Tem dekletom se je v polfinalu in finalu pridružilo še nekaj mlajših tekmovalk.
Poleg rokometa dekleta zelo rada igrajo nogomet, in to že od šestega razreda dalje. Trenirajo enkrat tedensko pod vodstvom trenerja, prof. Tomaža Rozine, učitelja športa na šoli. Pred pomembnejšimi tekmami so trenirale tudi večkrat na teden.
Obe finalni tekmovanji je organizirala OŠ Šmartno. Prvo je potekalo 8. 4. 2016, drugo pa 13. 5. 2016. Tekme si je ogledalo veliko učencev, ki so s transparenti ter glasnim in športnim navijanjem spodbujali tekmovalke.

K uspehu je bistveno doprineslo strokovno delo športnih pedagogov in trenerjev v društvih in klubih. Nenazadnje pa ne gre prezreti vrhunskih psihofizičnih sposobnosti deklet in podpore njihovih staršev, ki so učenke že v zgodnjem otroštvu usmerjali v šport. Vsi našteti dejavniki so zelo pomembni in jih je težko ustrezno ovrednotiti  oziroma meriti. Zagotovo pa je res, da že izostanek enega izmed njih ne bi prinesel tako velikega in izjemnega športnega dosežka.

Za izjemen uspeh dekletom in trenerjema iskreno čestitamo!

                                                                                          Albert Pavli, ravnatelj, OŠ Šmartno pri Litiji

Oglejte si tudi