Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

PRISPEVEK O IZLETU DRUŠTVA UPOKOJENCEV V SLO. GORICAH

DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŠMARTNO

NA IZLETU  V SLOVENSKIH GORICAH

 

Kljub visoki poletni vročini smo dne, 4.8 organizirali izlet v Slovenske gorice.

Izbrali smo ponudbo izletniške kmetije Šenveter. Dražen vrh pri Sv. Ani, katera je bila ugodna in za spremembo od drugih ponujala ob prihodu kmečki zajtrk. Ponudba je imela dva predloga, čeprav sta oba zanimiva, smo se odločili  za drugi predlog.

Po izdatnem zajtrku se nam je pridružila domača vodička. Odpeljali smo se proti muzeju in galeriji v Methonsovi hiši, kjer nas je pričakal zbiratelj Etnološke zbirke in jo tudi predstavil. Ogledali smo si še razstavo v galeriji, kjer razstavljajo priznani umetniki iz Slovenije in tujine. Po ogledu razstav smo se preselili v kletne prostore, kjer je bila pokušina vrhunskih vin njihove kmetije.

Nadaljevali smo s panoramsko vožnjo, ogledali lokacije, kje so bivali znani Slovenci – pisatelj Dane Zajc, pesnik in igralec Tone Kuntner. Pot nas je vodila na ogled ogromnega drevesa hrast, poimenovanega kot Oče panonskih hrastov, ki je bil najden ob mrtvem rokavu reke Mure. zakopan 1500 let. Hrast je razstavljen na posebnem podstavku s čudovito zelo lepo oblikovano in izdelano slamnato streho. Odpeljali smo še  na ogled romarske cerkve Marije Snežne, poslušali zgodovino – zakaj se imenuje Marija Snežna in v čast Mariji zapeli tudi pesem. Ob izhodu nas so prijazni župljani postregli z dobro vinsko kapljico.

O gledali smo si še mejni prehod na reki Muri, prepeljali se z brodom v sosednjo Avstrijo, nato se vračali proti turistični kmetiji Šenveter, kjer nas je čakalo dobro kosilo, dobro kapljico in še kavico. 

Preživeli smo lep dan in se z RUDITURSOM in prijaznim šoferjem srečno vrnili v ŠMARTNO ob 19. uri.


Oglejte si tudi