Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Deli
3390

POMLADNI KONCERT PEVSKEGA DRUŠTVA ZVON

Tudi letos smo se zbrali zadnjo majsko nedeljo na pomladnem koncertu PD Zvon na gradu Bogenšperk. Atrij v pravljičnem ambientu mogočnega dvorca, smo ljubitelji lepe pesmi napolnili do zadnjega kotička.

Zvonaši, pod vodstvom Marije Celestina, so nam pripravili zanimiv in barvit pevski program. Slovenska pesem je zvenela iz grl pevcev in posameznih solistov zbora, za dodano lepoto pesmi pa so poskrbeli še njihovi prijatelji instrumentalisti, ki so jih spremljali pri nekaterih izvedbah; Samo na violini, Boštjan na kitari in Sara na klavirju.

 

Kot letošnji gostujoči zbor je na koncertu nastopil Mešani Komorni zbor Slovenskega Prosvetnega Društva Borovlje iz Avstrije, pod vodstvom mag. Romana Verdela. Na Avstrijskem Koroškem je nastalo veliko slovenskih pesmi, katere zbori prepevajo z velikim veseljem. Tudi gostje gojijo veliko ljubezen do izročila. Kako cenjen in znan je zbor pove podatek, da veliko nastopajo tako v domačih krajih, kakor tudi izven meja svoje domovine.

 

Za konec so člani zbora Zvon zapeli še dve veseli in Slovenski, ob spremljavi harmonike, na katero sta zaigrala Manca in Aleš; Slakovo Srečno mlada Slovenija in Avsenikovo Na Roblek.

 

Za lepo vezno besedo je poskrbela Maja Toplak Primc. Kar hitro je minila ena ura lepih in milih pesmi. Za popolno vzdušje pa je poskrbelo še vreme, ki nam je bilo naklonjeno. Bilo je lepo in bogato nedeljsko popoldne in verjamemo, da bo še kakšen!

 

Uroš Pušnik  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi