Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Prireditve na območju Šmartnega pri Litiji v mesecu novembru

V mesecu novembru bo v občini Šmartno pri Litiji potekal sklop prireditev, na katere ste vabljeni vsi občani in občanke.

 

V četrtek, 10.11.2016, se v kulturnem domu Šmartno odpira razstava vezenin, delo šmarskih vezilij DU Šmartno pri Litiji. Ob 19. uri bo v šmarski knjižnici odprta razstava fotografskega natečaja, tematika katerega je namanjena promociji občine. Ideja natečaja je prikazati trenutke, motive, razglede in druge zanimivosti, značilnosti in lepote v občini, tematsko vezane na Šmartno pri Litiji. Trem najboljšim natečajnikom so obljubljene tudi lepe nagrade.

 

V petek, 11.11., boste lahko obiskali Martinov sejem, ki bo potekal od 14. ure dalje na Staretovem trgu pri cerkvi sv. Martina. Kulturni program bodo obogatili otroci iz vrtca Ciciban, učenci OŠ Šmartno in GŠ Bučar, popotno gledališče CIZAMO s cirkuško predstavo, Fantje od fare in Harmonikarski orkester GŠ Bučar, predstavili pa se bodo tudi šmarski vinogradniki in Vinogradniško društvo ŠTUC. Ob 18. uri bo v cerkvi sv. Martina sveta maša, ob 19. uri pa bo v bližnjem kulturnem domu potekala Osrednja prireditev ob prazniku občine Šmartno pri Litiji z naslovom »Meni pa srček igra«. Slavnostni govornik na prireditvi bo Franc Bogovič, evropski poslanec. Kulturni program bo oblikovala Folklorna skupina Javorje.

V soboto, 12.11., bo potekalo jubilejno 30. popotovanje po Levstikovi poti. Vsem zainteresiranim pohodnikom sporočamo, da je start predviden med 6. in 9. uro na Levstikovi ulici v Litiji in pri Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Organizator dogodka je Zavod Levstikova pot. Več informacij dobite na www.levstik.si.

V nedeljo, 13.11., bo v cerkvi sv. Martina potekal župnijski praznik (»žegnanje«) s svetima mašama ob 7. in 10. uri. Po 10. maši sledi krst mošta in druženje.

V soboto, 19.11., pa bo v športni dvorani Pungrt potekalo gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda za pokal Občine Šmartno pri Litiji.

Naslednjo soboto, 26.11.2016, pa bomo novembrsko dogajanje v občini Šmartno pri Litiji zaključili na zabaven način – ob 19. uri bo v športni dvorani Pungrt koncert Latino Martini.

Vse zainteresirane vabimo, da se omenjenih prireditev udeležijo!

 

Organizatorji dogodkov: Občina Šmartno pri Litiji, Folklorna skupina Javorje, Javni zavod Bogenšperk, Knjižnica Litija, Vinogradniško društvo ŠTUC, Strelsko društvo Litija – Šmartno, Gasilsko društvo Šmartno, Tamburaški orkester Šmartno, Zavod Levstikova pot in Župnija Šmartno pri Litiji.

Oglejte si tudi