Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Noč čarovnic na gradu Bogenšperk

Zadnjo soboto v mesecu oktobru bo na gradu Bogenšperk potekalo tradicionalno rajanje za noč čarovnic.

     Kot že mnogo let do sedaj se bodo tudi letos čarovnice in čarovniki ter druga bitja podzemlja zopet zbrala na gradu Bogenšperk. V ustvarjalnih delavnicah bodo nastajali čarovniški klobuki, čarovniške priprave za letenje, slikovite pobarvanke in vrsta umetniško izrezljanih buč. Najbolj glasne čarovnice in čarovniki boste v začarani kleti tekmovali za »najboljši čarovniški krik«, vaš obraz pa vam bodo začarale coprnice v delavnici poslikave obraza. Vsako polno uro se boste lahko odpravili tudi na začaran ogled gradu.

    Ko se bo noč spustila na grad, boste čarovnice lahko pokazale svoje veščine in izbrale »naj čarovnico bogenšpersko«, razglasili bomo tudi najlepše izrezljano bučo. Za staro in mlado bo Družinsko gledališče Kolenc odigralo predstavo Mala čarovnica Lili in čarobni meč, zabavali nas bodo cirkusanti iz skupine Čupakabra, za konec pa nas bo osupnil še ognjeni spektakel z naslovom Šola za zmaje. Pestrost večera bodo dopolnili domači tamburaši in pa ponudniki domače in umetnostne obrti ter kulinaričnih in zeliščarskih posebnosti območja ob gradu. 

Vabljeni v soboto, 31.10.2015 po 15.uri na grad Bogenšperk!


      Čarovniško dogajanje na gradu Bogenšperk pripravlja Javni zavod Bogenšperk v sodelovanju z Mladinskim centrom Litija in Kulturno umetniškim društvom Vajkard.  

 

Joži Vovk

Javni zavod Bogenšperk

Oglejte si tudi