Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

KULTURA NAS POVEZUJE

Vljudno vas vabimo na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v ponedeljek, 8. februarja 2016, ob 18. uri v Športni dvorani Pungrt.

Program bosta oblikovala SLOVENSKI TAMBURAŠKI ORKESTER pod vodstvom Tomaža Habeta in Helene Vidic ter PEVSKO DRUŠTVO ZVON pod vodstvom Marije Celestina. 

V Slovenski tamburaški orkester so se, pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS, povezali tamburaši iz številnih slovenskih tamburaških sestavov. V Šmartnem pri Litiji se bo orkester prvič predstavil javnosti, premierno pa bomo lahko slišali tudi skladbe, ki so jih za tamburaški orkester napisali slovenski skladatelji in skladateljice.  S tamburaši bosta zapela priznana slovenska vokalista  EVA ČERNE in DARKO VIDIC,  pridružila se jim bo tudi violinistka EVA DUKARIČ.

Osrednji govornik na prireditvi bo mag. Igor Teršar, direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS. Na prireditvi bo podeljno tudi posebno priznanje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za področje glasbene dejavnosti - Gallusova listina, ki jo bo prejela Helena Vidic.

Vabljeni.

 

Organizatorji dogodka: Občina Šmartno pri Litiji, Javni sklad za kulturne dejavnosti RS, Javni zavod Bogenšperk, Knjižnica Litija, Tamburaški orkester Šmartno

Oglejte si tudi