Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

MePZ ZVON ŠMARTNO zaključil pevsko sezono 2021/2022

Po udeležbi na Taboru slovenskih pevskih zborov, po tem, ko je Pevsko društvo Zvon na osrednji občinski proslavi ob dnevu državnosti in v počastitev 20 – letnice naše občine prejelo posebno občinsko priznanje za 130 – letno delovanje in ohranjanje pevske tradicije v kraju, smo se v nedeljo, 26.6.2022, družili na izletu po naši lepi domovini in tako zaključili letošnjo pevsko sezono.

Poln avtobus pevk, pevcev, nekaterih naših družinskih članov, se je že v kar toplem jutru odpeljal proti skrajnem, vzhodnem delu naše domovine, v Slovenske gorice. Na turistični kmetiji se nam je pridružil lokalni vodič, ki nas je s svojimi razlagami, zgodbami popeljal v davne čase. Ogledali smo si staro kmečko hišo, polno raznih zbirk. V vinski kleti smo se ohladili in poskusili nekatere dobre, bele sorte vin. Pot nas je peljala naprej do cerkvice Marije Snežne, kjer nas je prijazno sprejel domači župnik, nam povedal nekaj o zgodovini cerkvice in nas ob koncu pogostil. V cerkvici so ob spremljavi orgel, ki jih je igrala naša zborovodkinja Marija Celestina, donele Marijine pesmi.

V Sladkem Vrhu smo se z brodom peljali čez reko Muro na avstrijsko stran. Vseskozi smo iskali senco, saj je bil dan izredno vroč.

Po ogledu starega, mogočnega debla hrasta, smo se odpeljali nazaj na turistični kmetijo in dan zaključili s kosilom, petjem, druženjem.

Lepo je bilo, videli in doživeli smo zopet nekaj novega. Pevski vikend, prihajamo!


Objava članka: Ančka Ulčar

Avtorica članka: Katarina Kragelj


Oglejte si tudi