Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Mednarodni simpozij na temo izboljšanja pogojev za pešačenje v mestih

Znanstveno–raziskovalno središče Bistra Ptuj

 skupaj s partnerji evropskega projekta CityWalk (med njimi tudi Razvojni center Srca Slovenije) organizira mednarodni simpozij na temo izboljšanja pogojev za pešačenje v mestih. Simpozij bo v torek, 28. novembra 2017, od 9.30 do 15.15 v Kongresno-kulturnem središču Ptuj (Dominikanski samostan).

Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge trajnostnih oblik mobilnosti pomaga mestom v Podonavski regiji, da bodo zmanjšala emisije in hrup ter postala varnejši prostori za življenje. Posebnost projekta je poudarjanje pomena in pozitivnih učinkov aktivnih oblik transporta, kot sta pešačenje in kolesarjenje. Projekt naslavlja tudi izziv celostnega pristopa in zajema izboljšanje urbane mobilnosti preko učinkovitega kombiniranja različnih načinov transporta. Mestom pomaga identificirati ovire ter razviti in implementirati načrte za reševanje teh izzivov.

Na mednarodnem simpoziju "Steps towards liveable cities" bodo obnravnavane ovire trajnostnih oblik mobilnosti v mestih. Na dveh različnih okroglih mizah bodo tematski strokovnjaki s področja urbanega načrtovanjaiskali odgovore in predloge povezane z vprašanji trajnostnega urbanega načrtovanja in oblikovanja mest, vpliva prometa na okolje, infrastrukture za pešce, ozaveščanja in strategij ter predpisov. Osrednji govornik simpozija bo Jim Walker, ustanovitelj fundacije Walk21 namenjene podpori in spodbujanju pešačenja v mestih.

Na dogodek se prijavite preko spletnega obrazca do 21. novembra 2017. Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna.

Program srečanja. pdf

Oglejte si tudi