Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Neurje – avgust 2023 – nagovor župana

Občanke in Občani!


Izjemno težko je v teh dneh izbrati besede. Res je, da se je naša Občina najhujšemu izognila. Deževje je na območju občine sprožilo plaz in na nekaterih delih načelo infrastrukturo.


V sredo in četrtek smo preventivno čistili določene zbiralnike in propuste. Lahko povem, da ste občanke in občani v četrtek pri PGD Šmartno prevzeli okoli 300 polnih in 200 praznih protipoplavnih vreč ter 100m folije in jih razporedili na najbolj kritične predele.


Sistem preventive, ki ga želimo in bomo v prihodnosti še nadaljevali in po potrebi izpopolnjevali. Hkrati vas vse, ki ste vreče prevzeli, obveščamo, da jih zadržite do preklica in imejte pri roki, v kolikor bo v tem času še prihajalo do podobnih razmer.


Občutek nemoči, ko gledamo prizore iz Slovenije, sodržavljanke in sodržavljane, ki so ujeti v največjo stisko v samostojni državi, je morda še hujši.


Štab civilne zaščite in GZ Šmartno sta v petek določila, da se odzovemo klicu na pomoč naših sosedov v Litiji. Na pomoč je tako v soboto in nedeljo odšlo 70 naših gasilk in gasilcev, ki so pomagali pri prečrpavanju vode iz prostorov, čiščenju cest in sanaciji posledic rekordnega dviga vodostaja reke Save.


Za opravljeno delo v zadnjih dneh se gasilkam in gasilcem iz srca zahvaljujem. Na poti sem v poveljniškem vozilu razmišljal, da se včasih ne zavedam, da se za mano vozijo najmočnejši zavezniki, brez katerih ni občine. Pohvalil bi tudi sodelovanje Štaba civilne zaščite in GZ Šmartno.


Vsi posamezniki, ki ste brezkompromisno odšli na pomoč svojim prijateljem, znancem in vsem, ki so ostali brez vsega, dobro se z dobrim vrača!


Vsem, ki je voda vzela vse, besede ne pomenijo veliko. Vseeno vam želim, da se vam uspe postaviti na noge in s pomočjo države, občine, dobrih ljudi in del vrniti v normalno življenje.


Dejstvo, ki se v zgodovini ponavlja je, da smo v največjih tragedijah največji zavezniki. In to se opazi tudi na terenu. Trenutki, ko je Slovenija enotna. Zato naprošam vse, naj ostane tako. Ne izrabljajte kriznih časov za podpihovanje in širjenje prepirov. Ostanimo enotni!


Vaš župan, Blaž Izlakar

Oglejte si tudi