Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Prek 30 mladih gasilcev na Primskovem

V PGD Primskovo se zavedajo odgovornosti, ki ga zahteva delo z mladimi. A verjemite da mlade v našem društvu ne učijo le teh vrlin in gasilskih spretnosti, posebno pozornost posvečajo druženju.

V PGD Primskovo se na vseh tekmovanjih v okviru GZ Šmartno pri Litiji ravnajo po de Coubertinovem načelu: »Važno je sodelovati, ne zmagati.«. Zato se vseh občinskih tekmovanj udeležujejo z vsemi možnimi močmi in ekipami. Lani so kar na dve tekmovanji odšli v skoraj popolni postavi: 33 mladih članov in članic. Tako tudi rezultati ne izostanejo, včasih boljši, drugič malo slabši. Močno pa si želijo, da bi katera od ekip dosegla raven državnega prvenstva. Do sedaj sta jih od tega uspeha ločila le drobna napaka in kanček tekmovalne sreče.

 

Posebno noto v društvu, še posebej pri delu z mladimi, posvečajo druženju. Ne samo druženju na vajah, tekmovanjih, delu v društvu, temveč tudi izven teh obveznosti. Tako vsako leto prirejajo svoj gasilski Tabor Laze.

 

Kmalu za tem pa se vsaj pet mladih članov odpravi na celotedenski tabor, ki ga organizira GZ Šmartno pri Litiji. Tam so vedno doživeli in preživeli nekaj najlepših trenutkov v letu. Tako se spoznavajo in družijo tudi z vsemi mladimi iz naše občine, ki jih združuje gasilstvo.

 

Da so dobri člani, čeprav so mladi, se v društvu vsako leto izkažejo tudi z delom na veselici. Kaj, a mislite, da so premladi za veselico? Nasprotno! Njihove drobne roke pridno pomagajo pri prodaji srečk za srečelov in še bi lahko naštevali tista mala opravila, ki jih z veseljem opravljajo, pa čeprav so včasih očem skrite. Ob koncu leta se vedno veselijo gasilskega silvestrovanja, ki ga pripravijo zase, samo za mlade.

 

Če pa ne verjamete, vas vabijo, da se jim enkrat pridružite, mogoče na vaji ali pa na njihovem taboru Laze, tam nekje proti koncu meseca junija.

Oglejte si tudi